Надал разбио Кирјоса за нову титулу! Трофеј и за Гарсију!

Први тенисер света Рафаел Надал наставио је са сјајном сезоном и убедљиво дошао до титуле на туниру из серије 500 у Пекингу.  "Ураган Рафа" протутњао Пекингом! Најбољи тенисер света освојио шести пехар у 2017. години. Француска тенисерка Каролина Гарсија освојила је титулу на турниру у Пекингу пошто је победила Румунку Симону Халеп после два сета, 6:4, 7:6.

Тенис 08.10.2017 | 23:15
Надал разбио Кирјоса за нову титулу! Трофеј и за Гарсију!
Надал је у финалу декласирао Аустралијанца Ника Кирјоса резултатом 6:2, 6:1 и стигао до шесте титуле у сезони, чиме је вероватно оверио чело АТП листе на крају године.

Пошто је на старту турнира спасао две меч лопте у дуелу са Луком Пујем, ‘Бик са Маљорке’ се прошетао кроз Пекинг и уписао 75. трофеј у каријери.

Редом су падали Карен Качанов, Џон Изнер, Григор Димитров, пре него што је пргавом Аустралијанцу препустио само три гема – у првом гему меча је спасао брејк лопту захваљујући лошој одлуци линијског судије, а онда у финишу тог дела направио фуриозну серију. 

Са два лагана брејка је повео 1-0, а онда наставио да демолира нервозног противника. 

Кирјос се средином првог сета изнервирао због једне спорне лоптице и трага који није видео, па је уследила жучна расправа са судијом Мохамедом Лајанијем. Ник је толико инсистирао и био вулгаран, да је добио две опомене, па би сваки следећи преступ значио крај меча. 

Видно изнервиран је правио почетничке грешке, осетио је и бол у десној руци, што је Шпанац зналачки искористио и посао завршио за нешто више од сат и по времена. 

Он се тако реванширао ривалу за пораз на Мастерсу у Синсинатију и повео резултатом 3-2 у међусобном скору. 

Рафаел Надал је покорио Пекинг.

У финалу је убедљиво савладао Ника Кирјоса у два сета и окитио се другом титулом у каријери у престоници Кине.

Најбољи тенисер света је у финалном окршају Аустралијанцу препустио само три гема - 6:2, 6:1 и славио после 92 минута игре, уписавши укупно 61. победу ове сезоне, уз девет пораза.

Шпанац је потврдио да је у сјајној форми, иако су многи очекивали много неизвеснији дуел, након што је у полуфиналу победио Григора Димитрова у три сета (6:3, 4:6, 6:1).

Ипак, Рафа је Кирјосу од старта ставио до знања да је дошао по пехар и експресно га затим и подигао.

Он је претходно у Пекингу славио 2005. године, када је у финалу победио Гиљерма Корију.

Надалу је пехар у Кини 75. који је освојио у каријери, чиме је стигао на два корака од четвртог места "вечне листе" најтрофејнијих тенисера свих времена, на којем се налази Стефан Едберг.

На првом месту те листе је Џими Конорс са 109 пехара, а следе Иван Лендл са 94 и Роџер Федерер, који је до сада освојио 93 трофеја.

Надал је ове године играо девет финала, а тријумфовао је на турниру у Барселони, мастерсима у Монте Карлу и Мадриду, а освојио је гренд слем пехаре на Ролан Гаросу и УС Опену.

Турнир у Пекингу играо се за укупан наградни фонд у обе конкуреницје од 10.525.143 долара.

Француска тенисерка Каролина Гарсија освојила је титулу на турниру у Пекингу пошто је победила Румунку Симону Халеп после два сета, 6:4, 7:6.

Гарсија је победила за непуна два сата. У првом сету два пута је одузела сервис Румунки, која је направила један брејк. У другом сету није било брејкова, па је меч решен после тај-брејка који је 15. тенисерка света добила са 7:3.

То је била 11. узастопна победа за Гарсију и друга узастопна титула, након што је прошле суботе освојила турнир у Вухану. 

Халеп је пласманом у финале обезбедила прво место на WТА листи, а Гарсија ће од сутра бити девета тенисерка света. Она ће први пут у каријери ући медју првих 10 на светској ранг-листи. 

Гарсија је задржала шансе за пласман на завршни WТА турнир, који ће се од 22. до 29. октобра одржати у Сингапуру.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар