Nadal razbio Kirjosa za novu titulu! Trofej i za Garsiju!

Prvi teniser sveta Rafael Nadal nastavio je sa sjajnom sezonom i ubedljivo došao do titule na tuniru iz serije 500 u Pekingu.  "Uragan Rafa" protutnjao Pekingom! Najbolji teniser sveta osvojio šesti pehar u 2017. godini. Francuska teniserka Karolina Garsija osvojila je titulu na turniru u Pekingu pošto je pobedila Rumunku Simonu Halep posle dva seta, 6:4, 7:6.

Tenis 08.10.2017 | 23:15
Nadal razbio Kirjosa za novu titulu! Trofej i za Garsiju!
Nadal je u finalu deklasirao Australijanca Nika Kirjosa rezultatom 6:2, 6:1 i stigao do šeste titule u sezoni, čime je verovatno overio čelo ATP liste na kraju godine.

Pošto je na startu turnira spasao dve meč lopte u duelu sa Lukom Pujem, ‘Bik sa Maljorke’ se prošetao kroz Peking i upisao 75. trofej u karijeri.

Redom su padali Karen Kačanov, Džon Izner, Grigor Dimitrov, pre nego što je prgavom Australijancu prepustio samo tri gema – u prvom gemu meča je spasao brejk loptu zahvaljujući lošoj odluci linijskog sudije, a onda u finišu tog dela napravio furioznu seriju. 

Sa dva lagana brejka je poveo 1-0, a onda nastavio da demolira nervoznog protivnika. 

Kirjos se sredinom prvog seta iznervirao zbog jedne sporne loptice i traga koji nije video, pa je usledila žučna rasprava sa sudijom Mohamedom Lajanijem. Nik je toliko insistirao i bio vulgaran, da je dobio dve opomene, pa bi svaki sledeći prestup značio kraj meča. 

Vidno iznerviran je pravio početničke greške, osetio je i bol u desnoj ruci, što je Španac znalački iskoristio i posao završio za nešto više od sat i po vremena. 

On se tako revanširao rivalu za poraz na Mastersu u Sinsinatiju i poveo rezultatom 3-2 u međusobnom skoru. 

Rafael Nadal je pokorio Peking.

U finalu je ubedljivo savladao Nika Kirjosa u dva seta i okitio se drugom titulom u karijeri u prestonici Kine.

Najbolji teniser sveta je u finalnom okršaju Australijancu prepustio samo tri gema - 6:2, 6:1 i slavio posle 92 minuta igre, upisavši ukupno 61. pobedu ove sezone, uz devet poraza.

Španac je potvrdio da je u sjajnoj formi, iako su mnogi očekivali mnogo neizvesniji duel, nakon što je u polufinalu pobedio Grigora Dimitrova u tri seta (6:3, 4:6, 6:1).

Ipak, Rafa je Kirjosu od starta stavio do znanja da je došao po pehar i ekspresno ga zatim i podigao.

On je prethodno u Pekingu slavio 2005. godine, kada je u finalu pobedio Giljerma Koriju.

Nadalu je pehar u Kini 75. koji je osvojio u karijeri, čime je stigao na dva koraka od četvrtog mesta "večne liste" najtrofejnijih tenisera svih vremena, na kojem se nalazi Stefan Edberg.

Na prvom mestu te liste je Džimi Konors sa 109 pehara, a slede Ivan Lendl sa 94 i Rodžer Federer, koji je do sada osvojio 93 trofeja.

Nadal je ove godine igrao devet finala, a trijumfovao je na turniru u Barseloni, mastersima u Monte Karlu i Madridu, a osvojio je grend slem pehare na Rolan Garosu i US Openu.

Turnir u Pekingu igrao se za ukupan nagradni fond u obe konkurenicje od 10.525.143 dolara.

Francuska teniserka Karolina Garsija osvojila je titulu na turniru u Pekingu pošto je pobedila Rumunku Simonu Halep posle dva seta, 6:4, 7:6.

Garsija je pobedila za nepuna dva sata. U prvom setu dva puta je oduzela servis Rumunki, koja je napravila jedan brejk. U drugom setu nije bilo brejkova, pa je meč rešen posle taj-brejka koji je 15. teniserka sveta dobila sa 7:3.

To je bila 11. uzastopna pobeda za Garsiju i druga uzastopna titula, nakon što je prošle subote osvojila turnir u Vuhanu. 

Halep je plasmanom u finale obezbedila prvo mesto na WTA listi, a Garsija će od sutra biti deveta teniserka sveta. Ona će prvi put u karijeri ući medju prvih 10 na svetskoj rang-listi. 

Garsija je zadržala šanse za plasman na završni WTA turnir, koji će se od 22. do 29. oktobra održati u Singapuru.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar