Пољска на СП, Словенци и Шкоти се ''поубијали''! И још...

Пољска на Мундијалу преко црногорских резервиста, аутогол Стојковића за крај! Данска у баражу, Левандовски престигао Роналда.  Словенци и Шкоти се међусобно “поубијали” - Словачка друга, али виси!

Фудбал 08.10.2017 | 20:30
Пољска на СП, Словенци и Шкоти се ''поубијали''! И још...
Црна Гора се није обрукала на крају квалификација. Није се десило потребно чудо да Данска изгуби код куће од Румуније, а да Црна Гора победи у Пољској што значи да су Пољаци оверили прво место у групи и пласман у Русију, а Данци друго место у групи и бараж.

Препун стадион у Варшави је поздравио своје миљенике и прославио пласман у Русију, а журка је зачињена победом над Црном Гором од 4:2. Свесни да имају само теоретску шансу, Црногорци су у Варшави заиграли у комбинованом саставу, шансу су добили резервисти и били надомак ремија када су у финишу меча експресно надокнадили дефицит од два гола.

Пољска је повела головима Мачинског и Гросицког који су за 16 минута донели Пољској радост и вођство од 2:0. Мирисало је на катастрофу црногорских резервиста, али су у наставку меча успели да се консолидују, збију редове и чак да изједначе. Прво је Мугоша у 78. минуту сјајним маказицама вратио наду Црној Гори, да би Томашевић у 83. минуту изједначио волејом са 16 метара.

Међутим, црногорска одбрана није издржала до краја... Левандовски је у 85. минуту престигао Роналда на челу листе стрелаца целих квалификација и 16. голом у овом циклусу вратио Пољаке у вођство. Победу Пољске је запечатио Звездин бек Филип Стојковић који је постигао аутогол у 87. минуту после лоше реакције на другој стативи.

Данска није гледала шта се дешава у Пољској већ се сам потрудила да обезбеди бараж. Данци су одиграли 1:1 са Румунијом на свом терену што им је било довољно за друго место, али и да изнегну судбину најгоре другопласиране репрезентације у квалификацијама.

Ериксен је из пенала после сат времена игре довео Данску у вођство. Ипак, без победе их је у 88. минуту оставио Ћипријан Деак којег је нови селектор Козмин Контра вратио у репрезентацију Румуније. 

Словенија је успела да поквари планове репрезентацији Шкотске која је ремијем у Љубљани (2:2) остала без баража за Мундијал, а тај резултат искористили су Словаци који су победом над Малтом од 3:0 освојили друго место и позиционирали се међу тимове који могу на СП.

Сада Словаци зависе од утакмица у осталим групама који су на програму у понедељак и уторак. Пре свих дуела Украјина - Хрватске и Велс - Република Ирска. 

Све је кренуло као у сну за Шкотску у Љубљани, јер је Ли Грифитс затресао противничку мрежу у 32. минуту. Ипак, у наставку утакмице домаћи су направили вели преокрет.

А јунак је био Роман Безјак. Он је најпре у 52. минуту донео Словенцима изједначења, а 20 минута касније погодио је за вођство.

Какву такву наду Шкотској донео је Роберт Снодграс поготком два минута пре краја утакмице, потом је у другом минуту судијске надокнаде црвени картон зарадио Боштјан Цесар, али гости то нису искористили у финишу.

Словенци заслужују све похвале јер су одиграли праву такмичарску утакмицу без обзира што су и пре овог меча остали без шанси за бараж.

Словаци су у Трнави преслишали Малту, као што се и очекивало, а двоструки стрелац био је Адам Немец у 33. и 62. минуту. Коначан резултат поставио је Ондреј Дуда у 69. минуту. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар