Poljska na SP, Slovenci i Škoti se ''poubijali''! I još...

Poljska na Mundijalu preko crnogorskih rezervista, autogol Stojkovića za kraj! Danska u baražu, Levandovski prestigao Ronalda.  Slovenci i Škoti se međusobno “poubijali” - Slovačka druga, ali visi!

Fudbal 08.10.2017 | 20:30
Poljska na SP, Slovenci i Škoti se ''poubijali''! I još...
Crna Gora se nije obrukala na kraju kvalifikacija. Nije se desilo potrebno čudo da Danska izgubi kod kuće od Rumunije, a da Crna Gora pobedi u Poljskoj što znači da su Poljaci overili prvo mesto u grupi i plasman u Rusiju, a Danci drugo mesto u grupi i baraž.

Prepun stadion u Varšavi je pozdravio svoje miljenike i proslavio plasman u Rusiju, a žurka je začinjena pobedom nad Crnom Gorom od 4:2. Svesni da imaju samo teoretsku šansu, Crnogorci su u Varšavi zaigrali u kombinovanom sastavu, šansu su dobili rezervisti i bili nadomak remija kada su u finišu meča ekspresno nadoknadili deficit od dva gola.

Poljska je povela golovima Mačinskog i Grosickog koji su za 16 minuta doneli Poljskoj radost i vođstvo od 2:0. Mirisalo je na katastrofu crnogorskih rezervista, ali su u nastavku meča uspeli da se konsoliduju, zbiju redove i čak da izjednače. Prvo je Mugoša u 78. minutu sjajnim makazicama vratio nadu Crnoj Gori, da bi Tomašević u 83. minutu izjednačio volejom sa 16 metara.

Međutim, crnogorska odbrana nije izdržala do kraja... Levandovski je u 85. minutu prestigao Ronalda na čelu liste strelaca celih kvalifikacija i 16. golom u ovom ciklusu vratio Poljake u vođstvo. Pobedu Poljske je zapečatio Zvezdin bek Filip Stojković koji je postigao autogol u 87. minutu posle loše reakcije na drugoj stativi.

Danska nije gledala šta se dešava u Poljskoj već se sam potrudila da obezbedi baraž. Danci su odigrali 1:1 sa Rumunijom na svom terenu što im je bilo dovoljno za drugo mesto, ali i da iznegnu sudbinu najgore drugoplasirane reprezentacije u kvalifikacijama.

Eriksen je iz penala posle sat vremena igre doveo Dansku u vođstvo. Ipak, bez pobede ih je u 88. minutu ostavio Ćiprijan Deak kojeg je novi selektor Kozmin Kontra vratio u reprezentaciju Rumunije. 

Slovenija je uspela da pokvari planove reprezentaciji Škotske koja je remijem u Ljubljani (2:2) ostala bez baraža za Mundijal, a taj rezultat iskoristili su Slovaci koji su pobedom nad Maltom od 3:0 osvojili drugo mesto i pozicionirali se među timove koji mogu na SP.

Sada Slovaci zavise od utakmica u ostalim grupama koji su na programu u ponedeljak i utorak. Pre svih duela Ukrajina - Hrvatske i Vels - Republika Irska. 

Sve je krenulo kao u snu za Škotsku u Ljubljani, jer je Li Grifits zatresao protivničku mrežu u 32. minutu. Ipak, u nastavku utakmice domaći su napravili veli preokret.

A junak je bio Roman Bezjak. On je najpre u 52. minutu doneo Slovencima izjednačenja, a 20 minuta kasnije pogodio je za vođstvo.

Kakvu takvu nadu Škotskoj doneo je Robert Snodgras pogotkom dva minuta pre kraja utakmice, potom je u drugom minutu sudijske nadoknade crveni karton zaradio Boštjan Cesar, ali gosti to nisu iskoristili u finišu.

Slovenci zaslužuju sve pohvale jer su odigrali pravu takmičarsku utakmicu bez obzira što su i pre ovog meča ostali bez šansi za baraž.

Slovaci su u Trnavi preslišali Maltu, kao što se i očekivalo, a dvostruki strelac bio je Adam Nemec u 33. i 62. minutu. Konačan rezultat postavio je Ondrej Duda u 69. minutu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar