Протест малинара у петак, 13. октобра

Чланови Удружења малинара "Виламет" из општина Братунац, Сребреница и Милићи најавили су за петак, 13. октобар, мирну протестну шетњу од зграде братуначке општине до хладњаче "Бос агро фуд" у Поточарима да би изразили незадовољство откупном цијеном овогодишњег рода од 1,90 КМ по килограму.

Република Српска 08.10.2017 | 19:26
Протест малинара у петак, 13. октобра
На данашњој сједници Скупштине Удружења одлучено је и да бојкотују хладњачу из Поточара, као и сви откупљивачи малине с подручја ових општина, који са њом пословно сарађују.

Предсједник "Виламета" Љубиша Алемпић упознао је чланове скупштине о активностима које је Удружење предузело с циљем да заштити интересе произвођача малине и купине.

"Организовали смо миран протестни скуп у Братунцу, као и састанке с представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, те с представницима локалних власти и хладњачарима. Откупна цијена овогодишњег рода је остала 1,90 КМ, а вишу од 10 до 40 фенинга исплатила су само два или три хладњачара", истакао је Алемпић.

Према његовим ријечима, цијену малине диктирала је хладњача "Бос агро фуд", која је откупила највеће количине овогодишњег рода.

Удружење "Виламет" раније је указало да је неприхватљива цијена малине, те је тражило од хладњачара да преузете количине овогодишњег рода исплате по цијени од 2,5 КМ.

Ово удружење окупља око 200 чланова и данас је упућен позив свим произвођачима малине да се укључе у његов рад да би заједнички дјеловали и борили се против накупаца и, како кажу, уцјењивача, односно штитили интересе произвођача овог воћа.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јак предсједник удрузења, јака и цијена

08.10.2017 17:43

Трла баба лан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ник Слотер

08.10.2017 18:11

Управо тако,своју малину наплатио по 3,00 КМ,узима у кешу по 20 КМ од сваког члана,ради на два радна места од којих је једно директорско,запослио супругу,а све по налогу ДНС а.