Protest malinara u petak, 13. oktobra

Članovi Udruženja malinara "Vilamet" iz opština Bratunac, Srebrenica i Milići najavili su za petak, 13. oktobar, mirnu protestnu šetnju od zgrade bratunačke opštine do hladnjače "Bos agro fud" u Potočarima da bi izrazili nezadovoljstvo otkupnom cijenom ovogodišnjeg roda od 1,90 KM po kilogramu.

Republika Srpska 08.10.2017 | 19:26
Protest malinara u petak, 13. oktobra
Na današnjoj sjednici Skupštine Udruženja odlučeno je i da bojkotuju hladnjaču iz Potočara, kao i svi otkupljivači maline s područja ovih opština, koji sa njom poslovno sarađuju.

Predsjednik "Vilameta" Ljubiša Alempić upoznao je članove skupštine o aktivnostima koje je Udruženje preduzelo s ciljem da zaštiti interese proizvođača maline i kupine.

"Organizovali smo miran protestni skup u Bratuncu, kao i sastanke s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, te s predstavnicima lokalnih vlasti i hladnjačarima. Otkupna cijena ovogodišnjeg roda je ostala 1,90 KM, a višu od 10 do 40 feninga isplatila su samo dva ili tri hladnjačara", istakao je Alempić.

Prema njegovim riječima, cijenu maline diktirala je hladnjača "Bos agro fud", koja je otkupila najveće količine ovogodišnjeg roda.

Udruženje "Vilamet" ranije je ukazalo da je neprihvatljiva cijena maline, te je tražilo od hladnjačara da preuzete količine ovogodišnjeg roda isplate po cijeni od 2,5 KM.

Ovo udruženje okuplja oko 200 članova i danas je upućen poziv svim proizvođačima maline da se uključe u njegov rad da bi zajednički djelovali i borili se protiv nakupaca i, kako kažu, ucjenjivača, odnosno štitili interese proizvođača ovog voća.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

jak predsjednik udruzenja, jaka i cijena

08.10.2017 19:43

Trla baba lan...

ODGOVORITE
Name

Nik Sloter

08.10.2017 20:11

Upravo tako,svoju malinu naplatio po 3,00 KM,uzima u kešu po 20 KM od svakog člana,radi na dva radna mesta od kojih je jedno direktorsko,zaposlio suprugu,a sve po nalogu DNS a.