Почиње завршни напад на ИСИС

Завршни напад на посљедњу линију одбране терористичке организације ИСИС започеће вечерас, изјавио је комадант војне коалиције коју подржавају САД, преноси Ројтерс.

Свијет 08.10.2017 | 15:33
Почиње завршни напад на ИСИС
Уколико ИСИС изгуби контролу на дијеловима Раке које још држи, а након што је потиснут из Мосула и након што је изгубио велике дијелове територије у Сирији и Ираку, то би значило важну прекретницу у уништењу терористичке групе.

Напад на милитанте у центру града на сјеверу земље ће се фокусирати на опкољавање стадиона у том дијелу града, навео је командант Сиријских демократских снага.

"Припадници ИСИС-а се групишу на стадиону. Они ће пружити отпор, али имају избор да се предају или умру. Ово је њихова посљедња станица на путу у смрт".

Рака је била главно упориште ИСИС-а у Сирији. Борбе за ослобађање централног дијела града би могле трајати и цијелу седмицу, најављено је извор.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

08.10.2017 14:38

Као и WWИИ! Руси ураде посао, онда се појаве Амери да се ките туђим перјем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ

09.10.2017 15:08

САД нису добиле ни један рат од 1945. а и за Друг свјетски су 90% посла одрадили Руси. Хитлер је имао 20 дивизија на западном фронту а 200 на источном. САД је као кулиса холивудског филма: Испред изгледа скоро нестварно, а када завириш иза ње видиш хрпу гов@на.