Počinje završni napad na ISIS

Završni napad na posljednju liniju odbrane terorističke organizacije ISIS započeće večeras, izjavio je komadant vojne koalicije koju podržavaju SAD, prenosi Rojters.

Svijet 08.10.2017 | 15:33
Počinje završni napad na ISIS
Ukoliko ISIS izgubi kontrolu na dijelovima Rake koje još drži, a nakon što je potisnut iz Mosula i nakon što je izgubio velike dijelove teritorije u Siriji i Iraku, to bi značilo važnu prekretnicu u uništenju terorističke grupe.

Napad na militante u centru grada na sjeveru zemlje će se fokusirati na opkoljavanje stadiona u tom dijelu grada, naveo je komandant Sirijskih demokratskih snaga.

"Pripadnici ISIS-a se grupišu na stadionu. Oni će pružiti otpor, ali imaju izbor da se predaju ili umru. Ovo je njihova posljednja stanica na putu u smrt".

Raka je bila glavno uporište ISIS-a u Siriji. Borbe za oslobađanje centralnog dijela grada bi mogle trajati i cijelu sedmicu, najavljeno je izvor.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

08.10.2017 14:38

Kao i WWII! Rusi urade posao, onda se pojave Ameri da se kite tuđim perjem.

ODGOVORITE
Name

СРБ

09.10.2017 15:08

САД нису добиле ни један рат од 1945. а и за Друг свјетски су 90% посла одрадили Руси. Хитлер је имао 20 дивизија на западном фронту а 200 на источном. САД је као кулиса холивудског филма: Испред изгледа скоро нестварно, а када завириш иза ње видиш хрпу гов@на.