Илићани: Нових 3450 метара пута

Начелник општине Србац Младјан Драгосављевић и директор Агенције за координацију пројеката у пољопривреди Републике Српске Стефан Митровић јуче су у Илићанима на симболичан начин пустили у саобраћај асфалтни пут дуг 3450 метара у чију изградњу је уложено 252. 000 марака.

Република Српска 08.10.2017 | 11:17
Илићани: Нових 3450 метара пута
Ради се о пројекту којег је општина аплицирала код Медјунатродног фонда за развој пољопривреде (ИФАД) који је за ову намјену обезбједио 209.000 марака, док су остали дио средстава осигурали мјештани властитим учешћем. Своју радост мјештани најудаљенијег села од центра општине Србац подијелили су са бројним гостима , јер су, како рече предсједник Градјевинског одбора Перо Миладић, добили савремен пут који живот значи. Њиме су повезани и са сусједним општинама Прњавор и Лакташи, па је изразио велику захвалност свима који су помогли да се изградња пута реализује у кратком времену.

Директор Јединице за кординацију пројеката у пољопривреди Стефан Митровић похвалио је мјештане Илићана који су брзо испунили услове и обезбједили властита средства.



„Да није било ваше одлучности, до реализације овог пројекта не би дошло“, рекао је Митровић и истакао добру сарадњу ресорног министарства, Владе и општине Србац, што ће, највјероватније, проводјење других пројеката у овом крају.

То је потврдио и начелник Српца Младјан Драгосављевић који је најавио изградњу потисног цјевовода за водовод у Жупском Разбоју и Ћукалима.



„Путна инфраструктура има значајну улогу у стварању бољих услова за живот на селу. То је већ сада видљиво и у Илићанима, гдје се пољопривредници све више опредјељују за производњу малина. Посебна вриједност овог пројекта је у томе што је ујединила цијело село и што је до изражаја дошла слога мјештана када је у питање стварање услова за бољи живот“, рекао је начелник Драгосављевић.

Домаћини свечаности поводом отварања асфалтног пута у Илићанима, Перо Миладић и Драгиша Кнежевић, заједно са осталим мјештанима потрудили су се да славље протекне у весељу и пријатној атмосфери, како то налажу обичаји српског народа у оваквим приликама.

(БН/С.К.)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Wалтер .

08.10.2017 09:26

Ов ми лици на бициклистицку стазу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.10.2017 10:18

Прва киса и оде асвалт низ цесту....

Name

Црни Груја

08.10.2017 10:40

Управо си ми украо коментар. Ова ширина је довољна за пјешачку и бициклистичку стазу. А о дебљини асфалта боље је да не говорим. Довољно до првог мраза. Али зато је ту шатор за сиротињу. Оглодат ће коју коску и попити џабе пиво. И ето гласова на идућим изборима. Е мој глупи српски народе.

Name

Заборавих

08.10.2017 10:42

И два Србацка двориста ових дана асвалтирана.Нису се ваљда наслонила на овај асвалт.Лијепа и подобна

ОДГОВОРИТЕ
Name

сретко

09.10.2017 11:27

Ширина 3м дебељина 7цм изваљанога