Ilićani: Novih 3450 metara puta

Načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević i direktor Agencije za koordinaciju projekata u poljoprivredi Republike Srpske Stefan Mitrović juče su u Ilićanima na simboličan način pustili u saobraćaj asfaltni put dug 3450 metara u čiju izgradnju je uloženo 252. 000 maraka.

Republika Srpska 08.10.2017 | 11:17
Ilićani: Novih 3450 metara puta
Radi se o projektu kojeg je opština aplicirala kod Medjunatrodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) koji je za ovu namjenu obezbjedio 209.000 maraka, dok su ostali dio sredstava osigurali mještani vlastitim učešćem. Svoju radost mještani najudaljenijeg sela od centra opštine Srbac podijelili su sa brojnim gostima , jer su, kako reče predsjednik Gradjevinskog odbora Pero Miladić, dobili savremen put koji život znači. Njime su povezani i sa susjednim opštinama Prnjavor i Laktaši, pa je izrazio veliku zahvalnost svima koji su pomogli da se izgradnja puta realizuje u kratkom vremenu.

Direktor Jedinice za kordinaciju projekata u poljoprivredi Stefan Mitrović pohvalio je mještane Ilićana koji su brzo ispunili uslove i obezbjedili vlastita sredstva.



„Da nije bilo vaše odlučnosti, do realizacije ovog projekta ne bi došlo“, rekao je Mitrović i istakao dobru saradnju resornog ministarstva, Vlade i opštine Srbac, što će, najvjerovatnije, provodjenje drugih projekata u ovom kraju.

To je potvrdio i načelnik Srpca Mladjan Dragosavljević koji je najavio izgradnju potisnog cjevovoda za vodovod u Župskom Razboju i Ćukalima.



„Putna infrastruktura ima značajnu ulogu u stvaranju boljih uslova za život na selu. To je već sada vidljivo i u Ilićanima, gdje se poljoprivrednici sve više opredjeljuju za proizvodnju malina. Posebna vrijednost ovog projekta je u tome što je ujedinila cijelo selo i što je do izražaja došla sloga mještana kada je u pitanje stvaranje uslova za bolji život“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Domaćini svečanosti povodom otvaranja asfaltnog puta u Ilićanima, Pero Miladić i Dragiša Knežević, zajedno sa ostalim mještanima potrudili su se da slavlje protekne u veselju i prijatnoj atmosferi, kako to nalažu običaji srpskog naroda u ovakvim prilikama.

(BN/S.K.)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Walter .

08.10.2017 09:26

Ov mi lici na biciklisticku stazu .

ODGOVORITE
Name

re

08.10.2017 10:18

Prva kisa i ode asvalt niz cestu....

Name

Crni Gruja

08.10.2017 10:40

Upravo si mi ukrao komentar. Ova širina je dovoljna za pješačku i biciklističku stazu. A o debljini asfalta bolje je da ne govorim. Dovoljno do prvog mraza. Ali zato je tu šator za sirotinju. Oglodat će koju kosku i popiti džabe pivo. I eto glasova na idućim izborima. E moj glupi srpski narode.

Name

Zaboravih

08.10.2017 10:42

I dva Srbacka dvorista ovih dana asvaltirana.Nisu se valjda naslonila na ovaj asvalt.Lijepa i podobna

ODGOVORITE
Name

sretko

09.10.2017 11:27

Širina 3m debeljina 7cm izvaljanoga