Повријеђено 11 особа у Лондону

Лондонска полиција саопстила је да инцидент испред Музеја историје природе у том граду, у којем је повријеђено 11 особа када је аутомобил налетио на пјешаке, није повезан са тероризмом већ се третира као саобраћајна несрећа.

Свијет 08.10.2017 | 10:46
Повријеђено 11 особа у Лондону
Огласила се и лондонска хитна служба која је саопштила да је збринула 11 особа, од којих је већина задобила повреде главе или ноге.

Њих девет, додају из хитне службе, превезено је у болницу након судара аутомобила са пјешацима испред музеја, пренио је Ројтерс.

Лодонска полиција саопштила је да је ријеч о саобраћајној незгоди, искључивши могућност терористичког напада.

Инцидент се догодио када је мушкарац, који је убрзо ухапшен, аутомобилом скренуо на тротоар у близини Музеја историје природе и повриједио више особа. Ројтерс је навео да је мушкарац ухапшен на лицу мјеста, на овој познатој туристичкој локацији.



Полиција је инцидент на подручју Саут Кенсингтона у првом окарактерисала као судар и навела да истражује мотиве инцидента.

"У току су испитивања како би се утврдиле околности и мотив", саопштила је полиција.

АП преноси наводе из Даунинг стрита да је британска премијерка Тереза Меј обавјештена о инциденту. ББЦ преноси наводе полиције да се ради о лакшим повредама. Новинарка британског јавног сервиса која се затекла на мјесту инцидента у центру Лондона казала је да су међувремену стигли и полицајци наоружани ватреним оружјем.

"Доста полиције пристиже, хеликоптери надлећу, видим возило Хитне помоћи у које дефинитивно некога уводе, али није јасно о колико тешкој повреди се ради", рекла је она.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар