Povrijeđeno 11 osoba u Londonu

Londonska policija saopstila je da incident ispred Muzeja istorije prirode u tom gradu, u kojem je povrijeđeno 11 osoba kada je automobil naletio na pješake, nije povezan sa terorizmom već se tretira kao saobraćajna nesreća.

Svijet 08.10.2017 | 10:46
Povrijeđeno 11 osoba u Londonu
Oglasila se i londonska hitna služba koja je saopštila da je zbrinula 11 osoba, od kojih je većina zadobila povrede glave ili noge.

Njih devet, dodaju iz hitne službe, prevezeno je u bolnicu nakon sudara automobila sa pješacima ispred muzeja, prenio je Rojters.

Lodonska policija saopštila je da je riječ o saobraćajnoj nezgodi, isključivši mogućnost terorističkog napada.

Incident se dogodio kada je muškarac, koji je ubrzo uhapšen, automobilom skrenuo na trotoar u blizini Muzeja istorije prirode i povrijedio više osoba. Rojters je naveo da je muškarac uhapšen na licu mjesta, na ovoj poznatoj turističkoj lokaciji.Policija je incident na području Saut Kensingtona u prvom okarakterisala kao sudar i navela da istražuje motive incidenta.

"U toku su ispitivanja kako bi se utvrdile okolnosti i motiv", saopštila je policija.

AP prenosi navode iz Dauning strita da je britanska premijerka Tereza Mej obavještena o incidentu. BBC prenosi navode policije da se radi o lakšim povredama. Novinarka britanskog javnog servisa koja se zatekla na mjestu incidenta u centru Londona kazala je da su međuvremenu stigli i policajci naoružani vatrenim oružjem.

"Dosta policije pristiže, helikopteri nadleću, vidim vozilo Hitne pomoći u koje definitivno nekoga uvode, ali nije jasno o koliko teškoj povredi se radi", rekla je ona.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar