Де Брујне љут због терена у Сарајеву!

Последњи пут када сам играо на нечему оваквом имао сам седам година! "Ово је неприхватљиво", каже фудбалер Манчестер Ситија.  "ФИФА да реагује, Грбавица као поље кромпира"! Фудбалери Белгије били су ужаснути стањем терена на 'Грбавици', због чега су се дуго мучили против Босне и Херцеговине.

Фудбал 08.10.2017 | 11:45
Де Брујне љут због терена у Сарајеву!
Можда је Кевин Де Брујне размажен савршеним теренима Премијер лиге, а има и до стварног стања терена стадиона Грбавица у Сарајеву где је игран меч квалификација за Светско првенство 2018. године. Белгијанци су славили с 4:3, а фудбалер Манчестер Ситија је у исто време био срећан због победе, али и љут због стања терена.

Можда зато није дао ниједан гол од ова четири, а није имао ни асистенцију за 90 минута.

"Био сам забрнинут да се не повредим. Ово је неприхватљиво. Не могу да разумем како смо могли да играмо на оваквом терену. Последњи пут када сам играо на овако лошем терену имао сам седам година", рекао је Де Брујне.

Белгијанци су славили у Сарајеву резултатом 4:3 у деветом колу европских квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године и тако вероватно ’Змајеве’ оставили без пласмана.

Домаћој селекцији на руку није ишао ни катастрофалан терен ФК Жељезничара који су сви критиковали.

"Била је то велика борба, остали смо јаки и славили у овом мечу. Никада нисам играо на оваквом терену, то је било класично поље кромпира, али смо покушали да не обраћамо пажњу на то и да добро играмо", рекао је један од хероја победе Миши Батшуаји. 

Селектор Роберто Мартинес истакао је да је ужасна подлога утицала и на тактичку припрему утакмице.

"Терен на којем смо играли био је испод нивоа. Добро смо ушли у меч, контролисали смо игру, а повреда Фелаинија нас је пореметила и изгубили смо концентрацију. После тога смо показали невероватан карактер – нисмо одустајали, иако на овом терену није могуће спровести никакву тактику", закључио је Мартинес.

'Ђаволи' су на овом тешком гостовању остали без Маруана Фелаинија који је зарадио тежу повреду и изгледа да га очекује дужа пауза.

Расположење ће му поправити чињеница да је Белгија обезбедила пласман на Светско првенство са прве позиције у групи Х.

Остао је још један меч да се игра, а БиХ је овим поразом пао на треће место иза Грчке.

У последњем колу Белгијанци дочекују Кипар, док Босна и Херцеговина иде у госте Естонији.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КЕКО

08.10.2017 10:29

Битно је да сте побиједили

ОДГОВОРИТЕ