De Brujne ljut zbog terena u Sarajevu!

Poslednji put kada sam igrao na nečemu ovakvom imao sam sedam godina! "Ovo je neprihvatljivo", kaže fudbaler Mančester Sitija.  "FIFA da reaguje, Grbavica kao polje krompira"! Fudbaleri Belgije bili su užasnuti stanjem terena na 'Grbavici', zbog čega su se dugo mučili protiv Bosne i Hercegovine.

Fudbal 08.10.2017 | 11:45
De Brujne ljut zbog terena u Sarajevu!
Možda je Kevin De Brujne razmažen savršenim terenima Premijer lige, a ima i do stvarnog stanja terena stadiona Grbavica u Sarajevu gde je igran meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Belgijanci su slavili s 4:3, a fudbaler Mančester Sitija je u isto vreme bio srećan zbog pobede, ali i ljut zbog stanja terena.

Možda zato nije dao nijedan gol od ova četiri, a nije imao ni asistenciju za 90 minuta.

"Bio sam zabrninut da se ne povredim. Ovo je neprihvatljivo. Ne mogu da razumem kako smo mogli da igramo na ovakvom terenu. Poslednji put kada sam igrao na ovako lošem terenu imao sam sedam godina", rekao je De Brujne.

Belgijanci su slavili u Sarajevu rezultatom 4:3 u devetom kolu evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i tako verovatno ’Zmajeve’ ostavili bez plasmana.

Domaćoj selekciji na ruku nije išao ni katastrofalan teren FK Željezničara koji su svi kritikovali.

"Bila je to velika borba, ostali smo jaki i slavili u ovom meču. Nikada nisam igrao na ovakvom terenu, to je bilo klasično polje krompira, ali smo pokušali da ne obraćamo pažnju na to i da dobro igramo", rekao je jedan od heroja pobede Miši Batšuaji. 

Selektor Roberto Martines istakao je da je užasna podloga uticala i na taktičku pripremu utakmice.

"Teren na kojem smo igrali bio je ispod nivoa. Dobro smo ušli u meč, kontrolisali smo igru, a povreda Felainija nas je poremetila i izgubili smo koncentraciju. Posle toga smo pokazali neverovatan karakter – nismo odustajali, iako na ovom terenu nije moguće sprovesti nikakvu taktiku", zaključio je Martines.

'Đavoli' su na ovom teškom gostovanju ostali bez Maruana Felainija koji je zaradio težu povredu i izgleda da ga očekuje duža pauza.

Raspoloženje će mu popraviti činjenica da je Belgija obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo sa prve pozicije u grupi H.

Ostao je još jedan meč da se igra, a BiH je ovim porazom pao na treće mesto iza Grčke.

U poslednjem kolu Belgijanci dočekuju Kipar, dok Bosna i Hercegovina ide u goste Estoniji.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KEKO

08.10.2017 10:29

Bitno je da ste pobijedili

ODGOVORITE