СП: БиХ - Белгија 3:4, реакције...

Баждаревић: Превише грешака, скупо смо их платили! Селектор БиХ оцијенио да су грешке његовог тима, прије свега у одбрани, коштале “змајеве” пораза од Белгије којим су изгубили све шансе за бараж. Мартинез: Пресудио наш побједнички менталитет! Преовладавао је побједнички менталитет наше екипе и због тога смо славили, истакао је Роберто Мартинез, селектор фудбалске репрезентације Белгије.

Фудбал 08.10.2017 | 09:30
СП: БиХ - Белгија 3:4, реакције...
Преовладавао је побједнички менталитет наше екипе и због тога смо славили, истакао је Роберто Мартинез, селектор фудбалске репрезентације Белгије, која је у Сарајеву побиједила БиХ, резултатом 4:3.

Учесник Свјетског првенства наредне године у Русији по тешком терену стадиона ”Грбавица” и у деветом колу квалификација групе ”Х” демонстрирао је снагу, те показао да ће бити један од фаворита на планетарној фудбалској смотри.

”Првих 20 минута меча наметнули смо своју игру, али због техничких проблема и терена којег нисмо очекивали да ће бити овакав, те и снажне игре босанског тима дошли смо у резултатски дефицит до полувремена”, казао је Мартинез.

”Ипак, уз изузетно добар карактер и снагу повратили смо побједнички дух, опет наметнули своју игру и заслужено побиједили. Опет ћу рећи, терен је био изазован за обје стране, али наши играчи нису одустајали и нису се жељели предати”.

Баждаревић: Превише грешака, скупо смо их платили! Селектор БиХ оцијенио да су грешке његовог тима, прије свега у одбрани, коштале “змајеве” пораза од Белгије којим су изгубили све шансе за бараж.

Свјетско првенство у Бразилу остаће једино такмичење на које се пласирала фудбалска репрезентација БиХ.

“Змајеви” су у суботу увече поражени у Сарајеву од Белгије резултато 4:3 и тако се опростили од надања да могу да се домогну Мундијала у Русији, бар преко баража.

Оваквим исходом селектор БиХ не може бити задовољан селектор Мехмед Баждаревић, који је након меча оцијенио да је виђена “веома добра утакмица, ал ии превисе грешака са наше стране за овакав ниво”.

”Залагање и борбеност нашег тима био је јако добар, али како сам рекао направили смо превише грешака за овако озбиљну екипу која и без тога ти направи пуно фудбалских проблема. Да смо имали још мало искуства и жеље могли смо сачувати 3:3 и у посљедњих десет минута покушати остварити побједу. Пуно, пуно индивидуални грешака у задњој линији које смо скупо платили”, рекао је Баждаревић и додао:

”Недостајало нам је концентрације у задњој линији код играча који играју у својим клубовима и не смију им се дешавати овакве грешке. Морали смо више комуницирати када су у питању дефанзивни задаци”.

О катастрофалном терену стадиона ”Грбавице” на који су се жалили из белгијске репрезентације, Баждаревић је казао:

”Да се не лажемо, никоме не одговара киша и овакав терен. Да је био добар терен била би још боља утакмица и била би то предност за нашу екипу коју смо саставили вечерас од брзих играча и добрих техничара. Жао ми је што смо дочекали једну овакву репрезентацију на оваквом терену”.

Баждаревић је похвалио игру већине играча против снажног противника, посебно истакнувши Хариса Дуљевића.

Фудбалери БиХ данас путују у Талин, гдје ће у уторак, 10. октобра, одиграти утакмицу посљедњег кола Групе Х против Естоније, која неће имати резултатски значај.

Џеко послије пораза: Овако не иде! "Голови које смо примили немају везе са професионалним фудбалом“, огорчен је био нападач "змајева" Един Џеко послије пораза од Белгије.

Овај пораз и неуспјех у квалификацијама је тешко пао најбољем стрелцу репрезентације БиХ, Едину Џеку.

"Од првог до задњег играча сви су дали свој максимум. Жеља је била, борили смо се до задње минуте, то нико не може оспорити, али данас нисмо смјели изгубити утакмицу. Иако је био тежак терен, одговарало то нама или не, овакву утакмицу нисмо смјели изгубити“,рекао је Џеко послије утакмице, а онда наставио у још оштријем тону:

Без обзира на све, голови које смо примили немају везе са професионалним фудбалом. Ако желимо да напредујемо мислим да нешто треба да се проимијени, неке анализе да се направе, јер овако не иде. Да није жалосно било би смијешно“.

Он је нагласио да тим не дијели на одбрану и напад када је у питању одговорност.

"Није то ствар одбране, ја не говорим одбрана-напад. Сви заједно нападамо, сви заједно се бранимо. Једноставно, погледајте голове, то нема везе са професионалним фудбалом. Против овакве екипе као што је Белггија направили смо им доста проблема, не вјерујем да су очекивали да ће изаћи као побједник послије првог полувремена“, рекао је Џеко.

О будућности у репрезентацији рекао је:

„Требају да се направе детаљне анализе јер овакве грешке не треба да се понављају у наредним квалификацијама, ако желимо будемо још бољи и да одемо на свјетско или европско првенство“, закључио је Џеко.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар