Нова звијезда Шпаније - од Сегунде "Б" до "фурије"!

И то све за годину дана. . . Упознајте нову звезду шпанског фудбала.

Фудбал 09.10.2017 | 16:00
Нова звијезда Шпаније - од Сегунде "Б" до "фурије"!
И пласман на Светско првенство и "промоција" нове звезде шпанског фудбала!

"Црвена фурија" је у петак лако савладала Албанију (3:0) и захваљујући ремију Италије и Македоније (1:1) коло пре завршетка квалификација обезбедила пласман на Мундијал, а селектор Ђулен Лопетеги биће на "слатким мукама" када буде морао да одабере коначан списак путника за Русију.

До тада много тога може да се промени (форме, повреде...) али већ сада се може рећи да ће имати веома тежак задатак имаће када буде морао да одабере десне бекове...

На тој позицији Шпанија је веома јака, па тако поред Хуанфрана (Атлетико Мадрид), Алеша Видала (Барселона), Сезара Аспиликуете (Челси), Данија Карвахала (Реал Мадрид) и Ектора Бељерина (Арсенал), па чак и Наћа (Реал Мадрид) и Серђија Роберта (Барселона) који могу да играју уз десну аут линију, сада конкурише и синоћни дебитант Алваро Одриозола из Сосиједада!

Овај момак рођен 1995. године фантастично је почео сезону у тиму из Сан Себастијана и већ је забележио две асистенције у девет мечева, а већ у свом првом старту за "црвену фурију" испоручио је и пас за гол Тијага Алкантаре који је поставио коначан резултат.

Одриозола има тек 25 наступа у сениорском фудбалу пошто је тек у 2017. години дебитовао за Реал Сосиједад и показао да је одличан у продорима где се служи одличним центаршутем, а пре годину дана био је члан другог тима Реал Сосиједада који се такмичи у Сегунди "Б", односно трећем рангу шпанског фудбала...

"Нисам био нервозан... Ђулен ми је рекао да играм исто као и за Сосиједад. Велики ми је сан да одем са Шпанијом на Светско првенство", казао је млади фудбалер који може да игра и офанзивније, на позицији десног крила.

Лопетеги, срећно ти било у одабиру играча на позицији десног бека...

Погледајте "хајлатсе" Одриозоле са меча против Албаније!



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар