Nova zvijezda Španije - od Segunde "B" do "furije"!

I to sve za godinu dana. . . Upoznajte novu zvezdu španskog fudbala.

Fudbal 09.10.2017 | 16:00
Nova zvijezda Španije - od Segunde "B" do "furije"!
I plasman na Svetsko prvenstvo i "promocija" nove zvezde španskog fudbala!

"Crvena furija" je u petak lako savladala Albaniju (3:0) i zahvaljujući remiju Italije i Makedonije (1:1) kolo pre završetka kvalifikacija obezbedila plasman na Mundijal, a selektor Đulen Lopetegi biće na "slatkim mukama" kada bude morao da odabere konačan spisak putnika za Rusiju.

Do tada mnogo toga može da se promeni (forme, povrede...) ali već sada se može reći da će imati veoma težak zadatak imaće kada bude morao da odabere desne bekove...

Na toj poziciji Španija je veoma jaka, pa tako pored Huanfrana (Atletiko Madrid), Aleša Vidala (Barselona), Sezara Aspilikuete (Čelsi), Danija Karvahala (Real Madrid) i Ektora Beljerina (Arsenal), pa čak i Naća (Real Madrid) i Serđija Roberta (Barselona) koji mogu da igraju uz desnu aut liniju, sada konkuriše i sinoćni debitant Alvaro Odriozola iz Sosijedada!

Ovaj momak rođen 1995. godine fantastično je počeo sezonu u timu iz San Sebastijana i već je zabeležio dve asistencije u devet mečeva, a već u svom prvom startu za "crvenu furiju" isporučio je i pas za gol Tijaga Alkantare koji je postavio konačan rezultat.

Odriozola ima tek 25 nastupa u seniorskom fudbalu pošto je tek u 2017. godini debitovao za Real Sosijedad i pokazao da je odličan u prodorima gde se služi odličnim centaršutem, a pre godinu dana bio je član drugog tima Real Sosijedada koji se takmiči u Segundi "B", odnosno trećem rangu španskog fudbala...

"Nisam bio nervozan... Đulen mi je rekao da igram isto kao i za Sosijedad. Veliki mi je san da odem sa Španijom na Svetsko prvenstvo", kazao je mladi fudbaler koji može da igra i ofanzivnije, na poziciji desnog krila.

Lopetegi, srećno ti bilo u odabiru igrača na poziciji desnog beka...

Pogledajte "hajlatse" Odriozole sa meča protiv Albanije!



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar