Нигерија иде на СП у Русији!

Фудбалска репрезентација Нигерије изборила је пласман на СП 2018. године и тако постала прва афричка селекција која се квалификовала за Мундијал у Русији.  Нигерија иде на Мундијал, Гана и Боаћи - тешко! Ово је тренутно стање у афричким квалификацијама за Светско првенство. . .  Званично: Обамејан не иде на Мундијал! Прва велика звезда која неће видети Русију следећег лета!

Фудбал 08.10.2017 | 08:15
Нигерија иде на СП у Русији!
Нигерија је на свом терену победила Замбију са 1:0 у петом, претпоследњем колу Групе Б афричких квалификација.

Стрелац јединог гола био је Алекс Ивоби у 70. минуту.

Репрезентација Нигерије је прва на табели са 13 бодова, Замбија је друга са седам, треће место заузима Камерун са шест освојених бодова, док Алжир је последњи са бодом. 

Нигерија је 12. репрезентација која је обезбедила пласман у Русију. 

Пласман на СП су до сада осигурали домаћин Русија, Бразил, Белгија, Мексико, Иран, Јапан, Јужна Кореја, Саудијска Арабија, Немачка, Енглеска и Шпанија.

И...Нигерија!

"Супер орлови" су прва афричка репрезентација која се пласирала на Светско првенство 2018. године пошто су поготком Алекса Ивобија савладали Замбију (1:0) и дошли до 13 бодова који им гарантују прво место у групи "Б".

То је вероватно била и најјача група у квалификацијама, па тако у Русију не иду Замбија, Камерун и Алжир, свакако највеће разочарање.

Најближи пласману на Мундијал је Тунис (13 бодова) из групе "А" који је лако савладао Гвинеју (4:1), док ДР Конго (10 бодова) прати и чека њихов кикс против Либије у последњем колу.

У неугодној ситуацији, и пред елиминацијом, је и репрезентација Гане која је већ неко време редовна на највећем међународном такмичењу пошто је ове суботе ремизирала против Уганде (0:0) уз поништен регуларан гол Партеја у надокади времена.

Читав меч за "црне звезде" играо је нападач Црвене звезде Ричмонд Боаћи, али није успео да се упише у стрелце као на претходном мечу.

Гана је тренутно трећепласирана са 6 бодова, испред њих је Уганда са 8, односно Египат са 9 и утакмицом мање. Уколико Египћани у недељу буду славили против Конга, то ће значити и да они директно иду на Мундијал.

У групи "Ц" је веома неизвесно и тренутно са 8 бодова предњачи Обала Слоноваче која има меч више од Марока (6) и Габона (5) који свој меч 5. кола играју вечерас.

Посебно је занимљиво у групи "Д" где је Сенегал славио на Зеленортским Остврима и преузео лидерску позицију са 8 бодова, уз утакмицу мање против Јужне Африке (4), док им прете Буркина Фасо и већ поменута Зеленортска Острва са по 6 бодова.

Званично: Обамејан не иде на Мундијал! Прва велика звезда која неће видети Русију следећег лета!

Прва звезда светског фудбала која дефинитивно неће играти на Светском првенству у Русији је Пјер-Емерик Обамејан. Нападач Борусије из Дортмунда елиминсан је у афричким квалификацијама са селекцијом Габона, после убедљивог пораза од Марока од чак 3:0.

Мароканци су у Казабланки прегазили Габон захваљујући хет-трику Калида Бутаиба који је чак три пута матирао голмана гостију Битсекија. Заиста, нападач турске Малтаје игра у сјајној форми, а после пет голова на седам утакмица у турском шампионату, заблистао је у квалификацијама за СП.

Мароко је коло пре краја први у групи са девет бодова, а прати га Обала Слоноваче са осам. Управо ова два тима састају се у последњем колу у новембру и то на терену Слонова па нас несумњиво очекује велики двобој за директан пласман у Русију. 

Само победници група иду на Мундијал.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар