Nigerija ide na SP u Rusiji!

Fudbalska reprezentacija Nigerije izborila je plasman na SP 2018. godine i tako postala prva afrička selekcija koja se kvalifikovala za Mundijal u Rusiji.  Nigerija ide na Mundijal, Gana i Boaći - teško! Ovo je trenutno stanje u afričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. . .  Zvanično: Obamejan ne ide na Mundijal! Prva velika zvezda koja neće videti Rusiju sledećeg leta!

Fudbal 08.10.2017 | 08:15
Nigerija ide na SP u Rusiji!
Nigerija je na svom terenu pobedila Zambiju sa 1:0 u petom, pretposlednjem kolu Grupe B afričkih kvalifikacija.

Strelac jedinog gola bio je Aleks Ivobi u 70. minutu.

Reprezentacija Nigerije je prva na tabeli sa 13 bodova, Zambija je druga sa sedam, treće mesto zauzima Kamerun sa šest osvojenih bodova, dok Alžir je poslednji sa bodom. 

Nigerija je 12. reprezentacija koja je obezbedila plasman u Rusiju. 

Plasman na SP su do sada osigurali domaćin Rusija, Brazil, Belgija, Meksiko, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska i Španija.

I...Nigerija!

"Super orlovi" su prva afrička reprezentacija koja se plasirala na Svetsko prvenstvo 2018. godine pošto su pogotkom Aleksa Ivobija savladali Zambiju (1:0) i došli do 13 bodova koji im garantuju prvo mesto u grupi "B".

To je verovatno bila i najjača grupa u kvalifikacijama, pa tako u Rusiju ne idu Zambija, Kamerun i Alžir, svakako najveće razočaranje.

Najbliži plasmanu na Mundijal je Tunis (13 bodova) iz grupe "A" koji je lako savladao Gvineju (4:1), dok DR Kongo (10 bodova) prati i čeka njihov kiks protiv Libije u poslednjem kolu.

U neugodnoj situaciji, i pred eliminacijom, je i reprezentacija Gane koja je već neko vreme redovna na najvećem međunarodnom takmičenju pošto je ove subote remizirala protiv Ugande (0:0) uz poništen regularan gol Parteja u nadokadi vremena.

Čitav meč za "crne zvezde" igrao je napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći, ali nije uspeo da se upiše u strelce kao na prethodnom meču.

Gana je trenutno trećeplasirana sa 6 bodova, ispred njih je Uganda sa 8, odnosno Egipat sa 9 i utakmicom manje. Ukoliko Egipćani u nedelju budu slavili protiv Konga, to će značiti i da oni direktno idu na Mundijal.

U grupi "C" je veoma neizvesno i trenutno sa 8 bodova prednjači Obala Slonovače koja ima meč više od Maroka (6) i Gabona (5) koji svoj meč 5. kola igraju večeras.

Posebno je zanimljivo u grupi "D" gde je Senegal slavio na Zelenortskim Ostvrima i preuzeo lidersku poziciju sa 8 bodova, uz utakmicu manje protiv Južne Afrike (4), dok im prete Burkina Faso i već pomenuta Zelenortska Ostrva sa po 6 bodova.

Zvanično: Obamejan ne ide na Mundijal! Prva velika zvezda koja neće videti Rusiju sledećeg leta!

Prva zvezda svetskog fudbala koja definitivno neće igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji je Pjer-Emerik Obamejan. Napadač Borusije iz Dortmunda eliminsan je u afričkim kvalifikacijama sa selekcijom Gabona, posle ubedljivog poraza od Maroka od čak 3:0.

Marokanci su u Kazablanki pregazili Gabon zahvaljujući het-triku Kalida Butaiba koji je čak tri puta matirao golmana gostiju Bitsekija. Zaista, napadač turske Maltaje igra u sjajnoj formi, a posle pet golova na sedam utakmica u turskom šampionatu, zablistao je u kvalifikacijama za SP.

Maroko je kolo pre kraja prvi u grupi sa devet bodova, a prati ga Obala Slonovače sa osam. Upravo ova dva tima sastaju se u poslednjem kolu u novembru i to na terenu Slonova pa nas nesumnjivo očekuje veliki dvoboj za direktan plasman u Rusiju. 

Samo pobednici grupa idu na Mundijal.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar