Анћелоти: Одбио сам Рому!

Анћелоти никада није крио да је његова жеља да једног дана буде тренер Роме, клуба за који је играо у периоду од 1979. до 1987. године.

Фудбал 10.10.2017 | 13:00
Анћелоти: Одбио сам Рому!
Прослављени италијански фудбалски тренер Карло Анћелоти казао је да је прије двије године добио понуду да преузме Рому, али и да је морао одбити клуб из Рима, јер је већ био потписао уговор са минхенским Бајерном.

Анћелоти је прошле седмице добио отказ у Бајерну, након гостујућег пораза у Лиги шампиона од Пари Сен Жермена резултатом 0:3. Након што је напустио клупу Бавараца искусног тренера медији су одмах почели повезивати са клубовима као што је Милан, али и са репрезентацијом Италије.

“Предсједник Џејмс Палотта позвао ме прије двије године да преузмем Рому, али већ сам потписао за Бајерн“, казао је Анћелоти за италијанске медије.

Од тада Рома је промијенила три тренера. Прво је 2015. године отпуштен Руди Гарсија, којег је замијенио Лућано Спалети. На крају прошле сезоне Спалети је прешао на клупу Интера, а Рома је за његовог насљедника именовала Еузебија Ди Франческа.

Анћелоти никада није крио да је његова жеља да једног дана буде тренер Роме, клуба за који је играо у периоду од 1979. до 1987. године.

“Нећу да идем на утакмице италијанске репрезентације или на милански дерби, како би избјегао било какве спекулације, које би могле изазвати проблеме било коме“, јасно је поручио Анћелоти.

Током тренерске каријере, коју је почео 1995. године у Ређани, Анћелоти је водио Парму, Јувентус, Милан, Челси, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Бајерн.

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар