ЦГ: Олујни вјетар и до 120 км/х

Градови на црногорском приморју, посебно Херцег Нови и Будва, су на удару олујних вјетрова јачине и до 120 километара на час.

Регион 07.10.2017 | 14:53
ЦГ: Олујни вјетар и до 120 км/х
У Херцег Новом највише посла имају службе Комуналне полиције и Комунално-стамбеног предузећа, те Служба заштите и спашавања, која је од јутрос ангажована на санирању посљедица вјетровите ноћи.

Јак источни вјетар који је у просјеку од поноћи до јутрос дувао брзином између 90 и 120 километара на сат, на читавом потезу од Игала до Каменара обарао је стабла, ломио гране, на неким локацијама порушио саобраћајне знакове и оштетио стубове за струју, преноси Радио Јадран.

"Најбитније је да су путеви проходни и нема застоја саобраћаја", каже начелник Комуналне полиције Марија Андрић.

Најјачи удар овог вјетра био је јутрос у 6.30 часова и износио је 122 километра на час, подаци су Хидрометеоролошке службе у Игалу.

Начелник Службе заштите и спасавања Будве Драган Божовић потврдио је да су ватрогасци у четири сата јутрос морали да исјеку дрво које је пало код ресторана "Парма" и уклоне га, као и у ауто-кампу код ријеке Грђевица у Будви, гдје је, такође, пало дрво.

И док се мјештани приморских градова боре са јаким вјетром, мјешатни сјеверног дијела Црне Горе имају велике проблеме са снијегом и нестанком електричне енергије.

Извор: Агенције 

Коментари / 0

Оставите коментар