CG: Olujni vjetar i do 120 km/h

Gradovi na crnogorskom primorju, posebno Herceg Novi i Budva, su na udaru olujnih vjetrova jačine i do 120 kilometara na čas.

Region 07.10.2017 | 14:53
CG: Olujni vjetar i do 120 km/h
U Herceg Novom najviše posla imaju službe Komunalne policije i Komunalno-stambenog preduzeća, te Služba zaštite i spašavanja, koja je od jutros angažovana na saniranju posljedica vjetrovite noći.

Jak istočni vjetar koji je u prosjeku od ponoći do jutros duvao brzinom između 90 i 120 kilometara na sat, na čitavom potezu od Igala do Kamenara obarao je stabla, lomio grane, na nekim lokacijama porušio saobraćajne znakove i oštetio stubove za struju, prenosi Radio Jadran.

"Najbitnije je da su putevi prohodni i nema zastoja saobraćaja", kaže načelnik Komunalne policije Marija Andrić.

Najjači udar ovog vjetra bio je jutros u 6.30 časova i iznosio je 122 kilometra na čas, podaci su Hidrometeorološke službe u Igalu.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Budve Dragan Božović potvrdio je da su vatrogasci u četiri sata jutros morali da isjeku drvo koje je palo kod restorana "Parma" i uklone ga, kao i u auto-kampu kod rijeke Grđevica u Budvi, gdje je, takođe, palo drvo.

I dok se mještani primorskih gradova bore sa jakim vjetrom, mješatni sjevernog dijela Crne Gore imaju velike probleme sa snijegom i nestankom električne energije.

Izvor: Agencije 

Komentari / 0

Ostavite komentar