Калкулације: ''Орлове'' и пораз од Грузије може одвести у Русију

У том случају потребан нам је реми у Кардифу!

Фудбал 08.10.2017 | 00:00
Калкулације: ''Орлове'' и пораз од Грузије може одвести у Русију
Да се не лажемо: да нам је неко пре почетка квалификација понудио могућност да о директном пласману на Мундијал Орлови одлучују у последњем колу против Грузије оберучке бисмо га прихватили. Потребно је само да селекција Славољуба Муслина савлада госте са истока и да отворимо шампањац, да се после осам година нађемо на великом такмичењу. Наравно, после свега у Бечу остаја блага горчина у устима и осећај да смо могли све да решимо.

За спортисте је најважније да држе судибну у својим рукама. Орлови имају тај бенефит. Дакле, победа над Грузијом гарантује директан пласман на Мундијал. Међутим, наша селекција би могла да прође даље и у случају пораза.

О чему је реч?

Србија тренутно има 18 бодова, Велс један мање, док је Република Ирска стигла до коте 16. У последњем колу очекује нас велики острвски дерби у Кардифу.

Дакле, постоји калкулација да Орлови изгубе са голом разлике и чекају реми у Кардифу. Тада бисмо имали идентичан бодовни салдо као и Велс, али и бољу гол разлику. Тачније више постигнутих голова.

Реми на Маракани водио би нас директно на Мундијал у случају да Ирци не направе велику сензацију у Велсу. Не говоримо о коначном исходу и потенцијалној победи екипе Мартина о Нила. Ирци тренутно имају гол разлику +5, тако да би им у случају ремија Орлова била потребна победа од најмање пет голова разлике. Тешко оствариво. Готво немогуће.

Реми на Маракани и тријумф Ираца од четири и мање голова разлике водио би нас директно у Русију, док би Ирска у том случају била у баражу.

Србија се о свему пита.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар