Kalkulacije: ''Orlove'' i poraz od Gruzije može odvesti u Rusiju

U tom slučaju potreban nam je remi u Kardifu!

Fudbal 08.10.2017 | 00:00
Kalkulacije: ''Orlove'' i poraz od Gruzije može odvesti u Rusiju
Da se ne lažemo: da nam je neko pre početka kvalifikacija ponudio mogućnost da o direktnom plasmanu na Mundijal Orlovi odlučuju u poslednjem kolu protiv Gruzije oberučke bismo ga prihvatili. Potrebno je samo da selekcija Slavoljuba Muslina savlada goste sa istoka i da otvorimo šampanjac, da se posle osam godina nađemo na velikom takmičenju. Naravno, posle svega u Beču ostaja blaga gorčina u ustima i osećaj da smo mogli sve da rešimo.

Za sportiste je najvažnije da drže sudibnu u svojim rukama. Orlovi imaju taj benefit. Dakle, pobeda nad Gruzijom garantuje direktan plasman na Mundijal. Međutim, naša selekcija bi mogla da prođe dalje i u slučaju poraza.

O čemu je reč?

Srbija trenutno ima 18 bodova, Vels jedan manje, dok je Republika Irska stigla do kote 16. U poslednjem kolu očekuje nas veliki ostrvski derbi u Kardifu.

Dakle, postoji kalkulacija da Orlovi izgube sa golom razlike i čekaju remi u Kardifu. Tada bismo imali identičan bodovni saldo kao i Vels, ali i bolju gol razliku. Tačnije više postignutih golova.

Remi na Marakani vodio bi nas direktno na Mundijal u slučaju da Irci ne naprave veliku senzaciju u Velsu. Ne govorimo o konačnom ishodu i potencijalnoj pobedi ekipe Martina o Nila. Irci trenutno imaju gol razliku +5, tako da bi im u slučaju remija Orlova bila potrebna pobeda od najmanje pet golova razlike. Teško ostvarivo. Gotvo nemoguće.

Remi na Marakani i trijumf Iraca od četiri i manje golova razlike vodio bi nas direktno u Rusiju, dok bi Irska u tom slučaju bila u baražu.

Srbija se o svemu pita.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar