Отворена врата СП-а: Шпанија прошла кроз циљ, чекају се...

. . . Србија, Пољска, Француска. . . ! Ко је већ обезбедуо пласман на Мундијал и коме шта треба у последњим мечевима квалификација?

Фудбал 07.10.2017 | 15:00
Отворена врата СП-а: Шпанија прошла кроз циљ, чекају се...
Селекција Шпаније се придружила Белгији, Енглеској, Немачкој и домаћину Русији у групи тимова које су већ на Мундијалу.

Црвена фурија је своју карту купила победом над Албанијом у Аликантеу, док ће репрезентација Србије своју прилику покушати да искористи у последњем колу, када јој на ноге долази Грузија. Своја места би теоретски већ сутра могле да обезбеде Француска и Швајцарска, али ће се то тешко догодити, с обзиром да Шведска игра са Луксембургом на свом терену, док Португалци иду на ноге Андори. Извесније је да се ситуација у групама А и Б разреши у последњем колу.

Французи сутра морају да славе у Бугарској, па да у уторак у Паризу против Белорусије лагано заврши посао. Португалци ће последње коло у групи Б дочекати на другом месту, али у уторак у Лисабону ће у директном окршају имати прилику да свргну Швајцарску са лидерског места и купе директну карту за Русију.

У нашој групи Д ће се поред утакмице у Београду водити и жестока битка у Кардифу између Велса и Републике Ирске. Овај меч ће одлучити о другом месту, али теоретски може и о првом, уколико се случајно догоди сензација на стадиону Рајко Митић.

Пред вратима Мундијала је и Пољска, којој је у недељу у Варшави довољан и бод против Црне Горе за директан пласман. Друга у групи Е ће извесно бити Данска. Енглези су синоћ оверили пласман, док за друго место конкуришу Шкотска, Словачка и Словенија. Шкоти ће у недељу у Љубљану, док Словаци чекају слабашну Малту и надају се победи Словенаца.

Италија ће у бараж као другопласирани тим групе Г, док се за друго место у групи Х боре Босна и Херцеговина и Грчка. Кипране држи само теорија. Селекција Мехмеда Баждаревићасутра дочекује лидера Белгију на Грбавици, док ће у последњем колу на мегдан Естонији и мора да освоји свих шест бодова уколико жели да се нада баражу.

Исланђани у последњем колу групе И имају зицер против самопрокламоване државе Косово, док Украјина и Хрватска у Кијеву (понедељак 20.45) бију директну битку за пласман у Русију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар