Otvorena vrata SP-a: Španija prošla kroz cilj, čekaju se...

. . . Srbija, Poljska, Francuska. . . ! Ko je već obezbeduo plasman na Mundijal i kome šta treba u poslednjim mečevima kvalifikacija?

Fudbal 07.10.2017 | 15:00
Otvorena vrata SP-a: Španija prošla kroz cilj, čekaju se...
Selekcija Španije se pridružila Belgiji, Engleskoj, Nemačkoj i domaćinu Rusiji u grupi timova koje su već na Mundijalu.

Crvena furija je svoju kartu kupila pobedom nad Albanijom u Alikanteu, dok će reprezentacija Srbije svoju priliku pokušati da iskoristi u poslednjem kolu, kada joj na noge dolazi Gruzija. Svoja mesta bi teoretski već sutra mogle da obezbede Francuska i Švajcarska, ali će se to teško dogoditi, s obzirom da Švedska igra sa Luksemburgom na svom terenu, dok Portugalci idu na noge Andori. Izvesnije je da se situacija u grupama A i B razreši u poslednjem kolu.

Francuzi sutra moraju da slave u Bugarskoj, pa da u utorak u Parizu protiv Belorusije lagano završi posao. Portugalci će poslednje kolo u grupi B dočekati na drugom mestu, ali u utorak u Lisabonu će u direktnom okršaju imati priliku da svrgnu Švajcarsku sa liderskog mesta i kupe direktnu kartu za Rusiju.

U našoj grupi D će se pored utakmice u Beogradu voditi i žestoka bitka u Kardifu između Velsa i Republike Irske. Ovaj meč će odlučiti o drugom mestu, ali teoretski može i o prvom, ukoliko se slučajno dogodi senzacija na stadionu Rajko Mitić.

Pred vratima Mundijala je i Poljska, kojoj je u nedelju u Varšavi dovoljan i bod protiv Crne Gore za direktan plasman. Druga u grupi E će izvesno biti Danska. Englezi su sinoć overili plasman, dok za drugo mesto konkurišu Škotska, Slovačka i Slovenija. Škoti će u nedelju u Ljubljanu, dok Slovaci čekaju slabašnu Maltu i nadaju se pobedi Slovenaca.

Italija će u baraž kao drugoplasirani tim grupe G, dok se za drugo mesto u grupi H bore Bosna i Hercegovina i Grčka. Kiprane drži samo teorija. Selekcija Mehmeda Baždarevićasutra dočekuje lidera Belgiju na Grbavici, dok će u poslednjem kolu na megdan Estoniji i mora da osvoji svih šest bodova ukoliko želi da se nada baražu.

Islanđani u poslednjem kolu grupe I imaju zicer protiv samoproklamovane države Kosovo, dok Ukrajina i Hrvatska u Kijevu (ponedeljak 20.45) biju direktnu bitku za plasman u Rusiju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar