Протести-сецесија или дијалог

Хиљаде Шпанаца окупља се на тргу у центру Мадрида, како би исказали своју подршку уједињеној Шпанији и протестовали због захтева за отцепљење Каталоније.

Свијет 07.10.2017 | 13:56
Протести-сецесија или дијалог
Пласа де Колон претворен је у море шпанских застава, а неки од демонстраната скочили су у фонтану на том тргу и почели да плешу, преноси АП.

Истовремено, у шпанској престоници окупљају се присталице дијалога ради окончања кризе. Симултано се такав скуп одвија и у Барселони.

Анонимна иницијатива која се шири друштвеним мрежама, настоји да промовише дијалог користећи слоган: "Шпанија је боља од својих лидера".

"Моменат је да се окупимо и кажемо да су (лидери) неспособни и неодговорни", наводи се у поруци те групе, која је политичарима упутила питање: "Хоћемо ли са разговарамо?"

Организатори су затражили од учесника скупа да не доносе никакве заставе, ни шпанске ни каталонске, као и да се обуку у бело.

Извор: Тањуг


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мозе мозе

07.10.2017 12:56

Кад могу по Југославији.Ка мозе Косово.Кад мозе Крим.Е па мозе и Курдистан.И мозе Каталонија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007БОНД (100% БАЧВАНИН-ДА СЕ ЗНА!)

07.10.2017 15:07

Чим БиХ уће ускоро у Нато који ће поставити своје трупе на Дрини ми у Војводини и Санџаку излазимо идуће године из пропале србије јер је Нато ту близу и он ће нас заштитити и тачка!!!

ОДГОВОРИТЕ