Protesti-secesija ili dijalog

Hiljade Španaca okuplja se na trgu u centru Madrida, kako bi iskazali svoju podršku ujedinjenoj Španiji i protestovali zbog zahteva za otcepljenje Katalonije.

Svijet 07.10.2017 | 13:56
Protesti-secesija ili dijalog
Plasa de Kolon pretvoren je u more španskih zastava, a neki od demonstranata skočili su u fontanu na tom trgu i počeli da plešu, prenosi AP.

Istovremeno, u španskoj prestonici okupljaju se pristalice dijaloga radi okončanja krize. Simultano se takav skup odvija i u Barseloni.

Anonimna inicijativa koja se širi društvenim mrežama, nastoji da promoviše dijalog koristeći slogan: "Španija je bolja od svojih lidera".

"Momenat je da se okupimo i kažemo da su (lideri) nesposobni i neodgovorni", navodi se u poruci te grupe, koja je političarima uputila pitanje: "Hoćemo li sa razgovaramo?"

Organizatori su zatražili od učesnika skupa da ne donose nikakve zastave, ni španske ni katalonske, kao i da se obuku u belo.

Izvor: Tanjug


Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Moze moze

07.10.2017 12:56

Kad mogu po Jugoslaviji.Ka moze Kosovo.Kad moze Krim.E pa moze i Kurdistan.I moze Katalonija.

ODGOVORITE
Name

007BOND (100% БАЧВАНИН-ДА СЕ ЗНА!)

07.10.2017 15:07

Чим БиХ уће ускоро у Нато који ће поставити своје трупе на Дрини ми у Војводини и Санџаку излазимо идуће године из пропале србије јер је Нато ту близу и он ће нас заштитити и тачка!!!

ODGOVORITE