СП: Дан "Д" за "Змајеве"!

Белгијанци долазе растерећени у Сарајево, али то може бити јако опасно за репрезентацију Босне и Херцеговине.  Џеко истерује Ђаволе! Можда прилика за кеца?

Фудбал 07.10.2017 | 14:00
СП: Дан "Д" за "Змајеве"!
Утакмице претпоследњег кола у квалификационим групама А, Б и Х, које се играју ове суботе увече, требало би да донесу доста узбуђења, али тешко да ће после њих бити познати нови учесници Светског првенства у Русији 2018. године.

Ситуација у све три поменуте групе је доста компликована. Једино је Белгија, која стиже на "Грбавицу" на мегдан БиХ, осигурала визу за Русију, док ће изабраници Мехмеда Баждаревића покушати победом да одрже наду у бараж.

Швајцарска и Француска у својим групама покушаће да одбране прво место, а онда се у последњем колу домогну Мундијала.

Белгијанци долазе растерећени у Сарајево, али то може бити јако опасно за бх. репрезентацију. Сигурно ће играчи, који су до сада били у другом плану, уколико добију прилику покушати да се наметну селектору Роберту Мартинезу.

Грчка се нада победи Белгије, јер би онда и она победом на Кипру могла да се укључи у борбу за бараж.

Победити најбољу екипу у квалификацијама и сачувати наду у пласман на Мундијал у Русији. Нимало лак задатак стоји пред репрезентацијом Босне и Херцеговине...

У претпоследњем колу групне фазе, БиХ у Зеници дочекује Белгију која је протоуњала кроз ове квалификације и била прва европска селекција која је осигурала пласман у Русију. Што значи да Белгијанци долазе у Зеницу без императива победе, али и растерећени...

Очекује се да ће селектор Роберто Мартинез прилику пружити играчима који су у досадашњем делу квалификација чекали шансу с клупе. Али Белгијанци имају толико јак тим, да су им резерве играчи попут Мињолеа, Дембелеа, Тилеманса, Караска, Оригија, Батшуајиа... Дакле, и са Б тимом Белгија опет има јачи састав од Босне и Херцеговине.

Домаћину је свеједно какав ће тим Белгија извести, јер он нема другог избора осим победе. БиХ држи друго место с бодом више од Грчке и мора до краја да победи Белгију и потом Естонију у гостима. Јер Грци имају „братско“ гостовање Кипру и зицер код куће против Гибралтара. Дакле, Грчка може да очекује максималних шест бодова што значи да Босанцима само победе играју.

Домаћи селектор Мехмед Баждаревић се већ приликом објављивања списка сусрео с великим проблемима. Због повреде не може да рачуна на племејкера и једног од двојице најбољих босанских фудбалера – Миралема Пјанића. Оптимизам у БиХ расте због сјајне форме у којој се налази ударна игла Един Џеко. Он је дао седам голова на последњих пет мечева Роме.

У групи А Француска се киксом против Луксембурга у прошлом колу довела у неугодну ситуацију. "Триколорима" је неопходна победа у Софији против Бугарске, како би задржали прво место уочи расплета за три дана.

Своју шансу из прикрајка вреба Шведска, која на домаћем терену не би требало да има проблема са Луксембургом. Тренутно Швеђани имају бод мање од Француза, тако да би надметање у групи А могло бити јако узбудљиво до последњег минута наредног, десетог кола.

У групи Б је једино сигурно да су Швајцарска и Португал две репрезентације које се боре за директан пласман на СП. Онај који не успе, ићи ће у бараж. Швајцарци су тренутно у предности, јер имају три бода више.

У деветом колу изабраници бх. тренера, Владимира Петковића, дочекују Мађарску уз императив освајања три бода. Португал има лагано гостовање код Андоре, где би све осим тријумфа Кристијана Роналда и друштва било сензација. Стога се може очекивати да ће одлука о победнику групе Б бити донета у међусобном дуелу Португала и Швајцарске у последњем колу у Лисабону.

ПАРОВИ И ТАБЕЛЕ:

ГРУПА А

Шведска - Луксембург (18:00)
Белорусија - Холандија (20:45)
Бугарска - Француска (20:45).

ТАБЕЛА: Француска 17 бодова, Шведска 16, Холандија 13, Бугарска 12, Луксембург 5, Белорусија 5.

ГРУПА Б

Фарска Острва - Летонија (18:00)
Андора - Португал (20:45)
Швајцарска - Мађарска (20:45).

ТАБЕЛА: Швајцарска 24, Португал 21, Мађарска 10, Фарска Острва 8, Андора 4, Летонија 3.

ГРУПА Х

Гибралтар - Естонија (18:00)
БиХ - Белгија (18)
Кипар - Грчка (20:45).

ТАБЕЛА: Белгија 22, БиХ 14, Грчка 13, Кипар 10, Естонија 8, Гибралтар 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар