Муслин: Посљедњи корак - најтежи!

Да ли је страх проблем? Ево шта каже селектор. . .

Фудбал 07.10.2017 | 16:45
Муслин: Посљедњи корак - најтежи!
Навијачи Србије, њих преко 20.000, разочарано је напустило стадион Ернст Хапел у Бечу. 

Надали су се победи Србије и "овери" мундијалске визе, али уместо прославе великог успеха "орлова", гледали су Аустријанце како славе.

Селектор Србије Славољуб Муслин такође је био разочаран, али и свестан да је и даље све у рукама његових момака, који ће поправни имати у понедељак против Грузије у Београду.

"Рекао сам, чињеница да Аустрији фали много играча је мач са две оштрице. Видели смо то вечерас. Аустрија је била боља, створила је много шанси и заслужено победила. Надам се да ћемо ми победити у Београду Грузију и пласирати се на Светско првенство", почео је селектор Србије.

Србија се вечерас у Бечу осећала као домаћин, али навијачи нису награђени за феноменалну атмосферу коју су направили на највећем аустријском стадиону.

"Дугујем захвалност навијачима Србије. Био је леп амбијент, а ми смо имали велику подршку. Последњи корак је увек тежак, знали смо да неће бити лако... Повели смо и све се добро отворило. Касније, код 2:2 смо ризиковали, отворили се, јер нам бод ништа није значио. Противник је искористио то. Идемо даље...", оптимистички је звучао Муслин.

Ипак, кратко је додао: "Дефинитивно нисмо одиграли на нивоу на којем знамо"

Психолошки притисак сигурно да постоји код "орлова", јер је већина нације и пре утакмице са Аустријом прославила пласман на Мундијал.

"Остаје нам још један корак и то је можда психолошки најтеже. Добро смо се спремили, покушали смо да се конценришемо на игру, а не на резултат. И нама је Филип Костић недостајао, а и ова одбрана нема много заједничких минута на терену."

На питање да ли постоји страх од успеха, Муслин је био јасан: 

"Немамо страх. Играмо у Београду против ривала од кога смо објективно јачи. Можда овај пораз буде имао утицаја, али мислим да ће све бити у реду. Добро је што је та утакмица за три дана".

До тада је неопходно да се одбрана Србије консолидује...

"Имамо Максимовића који се враћа после црвеног картона. Није проблем само у одбрани, примили смо три гола и то је више на нивоу целе екипе. Аустрија је нама и у Београду створила много прилика, добар је то тим", оценио је стратег "орлова".

Муслина радује чињеница да се Србија и даље пита и да све зависи од ње.

"Имамо бод више и мислим да смо у овој групи показали највише и да нам је место на Светском првенству. Али, то морамо да потврдимо у Београду против Грузије. Најважније је да зависимо од себе и да ако победимо идемо на Мундијал", подвукао је Славољуб Муслин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар