Muslin: Posljednji korak - najteži!

Da li je strah problem? Evo šta kaže selektor. . .

Fudbal 07.10.2017 | 16:45
Muslin: Posljednji korak - najteži!
Navijači Srbije, njih preko 20.000, razočarano je napustilo stadion Ernst Hapel u Beču. 

Nadali su se pobedi Srbije i "overi" mundijalske vize, ali umesto proslave velikog uspeha "orlova", gledali su Austrijance kako slave.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin takođe je bio razočaran, ali i svestan da je i dalje sve u rukama njegovih momaka, koji će popravni imati u ponedeljak protiv Gruzije u Beogradu.

"Rekao sam, činjenica da Austriji fali mnogo igrača je mač sa dve oštrice. Videli smo to večeras. Austrija je bila bolja, stvorila je mnogo šansi i zasluženo pobedila. Nadam se da ćemo mi pobediti u Beogradu Gruziju i plasirati se na Svetsko prvenstvo", počeo je selektor Srbije.

Srbija se večeras u Beču osećala kao domaćin, ali navijači nisu nagrađeni za fenomenalnu atmosferu koju su napravili na najvećem austrijskom stadionu.

"Dugujem zahvalnost navijačima Srbije. Bio je lep ambijent, a mi smo imali veliku podršku. Poslednji korak je uvek težak, znali smo da neće biti lako... Poveli smo i sve se dobro otvorilo. Kasnije, kod 2:2 smo rizikovali, otvorili se, jer nam bod ništa nije značio. Protivnik je iskoristio to. Idemo dalje...", optimistički je zvučao Muslin.

Ipak, kratko je dodao: "Definitivno nismo odigrali na nivou na kojem znamo"

Psihološki pritisak sigurno da postoji kod "orlova", jer je većina nacije i pre utakmice sa Austrijom proslavila plasman na Mundijal.

"Ostaje nam još jedan korak i to je možda psihološki najteže. Dobro smo se spremili, pokušali smo da se koncenrišemo na igru, a ne na rezultat. I nama je Filip Kostić nedostajao, a i ova odbrana nema mnogo zajedničkih minuta na terenu."

Na pitanje da li postoji strah od uspeha, Muslin je bio jasan: 

"Nemamo strah. Igramo u Beogradu protiv rivala od koga smo objektivno jači. Možda ovaj poraz bude imao uticaja, ali mislim da će sve biti u redu. Dobro je što je ta utakmica za tri dana".

Do tada je neophodno da se odbrana Srbije konsoliduje...

"Imamo Maksimovića koji se vraća posle crvenog kartona. Nije problem samo u odbrani, primili smo tri gola i to je više na nivou cele ekipe. Austrija je nama i u Beogradu stvorila mnogo prilika, dobar je to tim", ocenio je strateg "orlova".

Muslina raduje činjenica da se Srbija i dalje pita i da sve zavisi od nje.

"Imamo bod više i mislim da smo u ovoj grupi pokazali najviše i da nam je mesto na Svetskom prvenstvu. Ali, to moramo da potvrdimo u Beogradu protiv Gruzije. Najvažnije je da zavisimo od sebe i da ako pobedimo idemo na Mundijal", podvukao je Slavoljub Muslin.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar