"Видим лигу без Барсе и Еспањола - без проблема"!

Хавијер Тебас, први човек ЛаЛиге каже да лако може да замисли лигу без Барсе и Еспањола, ако узбуркане страсти у Шпанији резултирају отцепљењем Каталоније.

Фудбал 08.10.2017 | 22:00
"Видим лигу без Барсе и Еспањола - без проблема"!
"Изгубили бисмо вредност као лига, али не бисмо имали превише проблема да се од тога опоравимо. А када је реч о независности пре краја сезоне, то бисмо већ морали правно да анализирамо. Мислим да ће лига ове сезоне бити испуњена, али нисам потпуно сигуран", каже Тебас за шпанске медије.

Уколико до независности дође, каже да ће питати каталонске тимове из ЛаЛиге за мишљење и позицијиу коју заговарају.

"ЛаЛига није настала добровољним договором клубова, шпанско право каже да лига мора бити састављена од професионалних клубова који играју у државним такмичењима и у њима могу да се такмиче клубови под окриљем Фудбалског савеза Шпаније. Како ће на то утицати независност? Видећемо када се донесе декларација независности", каже Тебас који додаје да пре само неколико месеци није могао да види лигу без Барсе и Еспањола, али се у међувремену то променило.

Објашњава да га више брину звиждуци шпанској химни него Ђерару Пикеу, али и улога каталонских клубова у погледу питања независности.

"Морамо да сачекамо и сазнамо позицију Каталонске фудбалске федерације. Ако желе да изађу из Шпаније, онда би били и ван државних такмичења", закључује Тебас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар