"Vidim ligu bez Barse i Espanjola - bez problema"!

Havijer Tebas, prvi čovek LaLige kaže da lako može da zamisli ligu bez Barse i Espanjola, ako uzburkane strasti u Španiji rezultiraju otcepljenjem Katalonije.

Fudbal 08.10.2017 | 22:00
"Vidim ligu bez Barse i Espanjola - bez problema"!
"Izgubili bismo vrednost kao liga, ali ne bismo imali previše problema da se od toga oporavimo. A kada je reč o nezavisnosti pre kraja sezone, to bismo već morali pravno da analiziramo. Mislim da će liga ove sezone biti ispunjena, ali nisam potpuno siguran", kaže Tebas za španske medije.

Ukoliko do nezavisnosti dođe, kaže da će pitati katalonske timove iz LaLige za mišljenje i pozicijiu koju zagovaraju.

"LaLiga nije nastala dobrovoljnim dogovorom klubova, špansko pravo kaže da liga mora biti sastavljena od profesionalnih klubova koji igraju u državnim takmičenjima i u njima mogu da se takmiče klubovi pod okriljem Fudbalskog saveza Španije. Kako će na to uticati nezavisnost? Videćemo kada se donese deklaracija nezavisnosti", kaže Tebas koji dodaje da pre samo nekoliko meseci nije mogao da vidi ligu bez Barse i Espanjola, ali se u međuvremenu to promenilo.

Objašnjava da ga više brinu zvižduci španskoj himni nego Đeraru Pikeu, ali i uloga katalonskih klubova u pogledu pitanja nezavisnosti.

"Moramo da sačekamo i saznamo poziciju Katalonske fudbalske federacije. Ako žele da izađu iz Španije, onda bi bili i van državnih takmičenja", zaključuje Tebas.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar