СП: Брука Хрвата, славље Ираца, Исланђана, ''Азури'' у шоку...

Кикс Хрвата у Ријеци, Мундијал на "коцки"! Украјина и Хрватска играју за место у баражу, Шпаније изборила пласман на СП! Хрватска брука у Ријеци – ватренима виси и бараж! Исланђани уништили Турску и отворили директан пут у Мундијал! Селекција Антеа Чачића у 90. минуту остали без бобеде против Финске, Исланд има зицер у последњем колу у Рејкјавику.  Славе Велс и Ирска, на бод и два од Србије! Том Лоренс јунак Велса у Грузији, а Марфи донео победу Ирској у Даблину.

Фудбал 06.10.2017 | 23:30
СП: Брука Хрвата, славље Ираца, Исланђана, ''Азури'' у шоку...
Каква ситуација у групи "И"!

Исланд и Украјина су уписали победе на гостовањима против Турске и такозваног Косова, али Хрватска пред својим навијачима у Ријеци није "тукла" Финску, која је изједначила у 90. минуту, па се тако све закомпликовало уочи последњег кола.

Исланд је лидер групе са 19 бодова и као последњег ривала у квалификацијама има тзв. Косово, док ће Украјина и Хрватска вероватно одлучивати о екипи која иде у бараж.

"Ватрени" ће гостовати у Украјини (9. октобар), оба тима имају по 17 бодова, па им је довољан и реми како би завршили испред екипе коју предводи Андреј Шевченко.

ХРВАТСКА - ФИНСКА 1:1!

Хрватска је водила против Финске голом Марија Манџукића који је лако поентирао након добре лопте са леве стране, да би шок на "Рујевици" приредио Соири који је измакао одбрани Хрватске и растужио навијаче који су тражили смену Анта Чачића.

Да ли ће оставка/смена уследити већ вечерас, и да ли је Савез спрема "шок терапију" за репрезентивце пред одлазак на гостовање у Кијеву - сазнаћемо ускоро...

Исланд више није велико изненађење светског фудбала, већ селекција која после Европског првенства има прилику да се домогне и највеће смотре светског фудбала. СелекцијаХејмира Халгримсона је на фантастичан начин савладала Турску у Ескишехиру (3:0) и елиминисала је из борбе за пласман у Русију. Хрватска је у 90. минуту испустила победу над Финском (1:1), па у последњем колу у Кијеву брази позицију два и место у баражу. Украјинци су тешком муком срушили отпор самопрокламоване државе Косово (2:0).

Исланд у понедељак има зицер против Косова у Рејкјавику и победа га води директно у Русију, док Украјина има идеалну прилику да на свом терену избори пласман у бараж и селекцију Антеа Чачића остави без другог места.

Турска и Хрватска су потпуно разочарале ове вечери. Исланђани су читав посао у Ескишехиру решили за свега 17 минута игре и головима Гудмундсона, Бјарнасона и Арнасона у распону између 32. и 49. минута бацили на колена селекцију Мирчее Луческуа. Хрвати су се намучили, али је након гола Манџукића на почетку другог полувремена деловало да ће стићи до циља, међутим, планове им је у последњим тренуцима утакмице покварио Пири Соири.

Шпанија је у веома "шареном" саставу, али са Ђераром Пикеом, који је претходних дана био на мети навијача због политичких ставова око отцепљења Каталоније, у тиму лако савладала селекцију Албаније коју сада са клупе води Кристијано Панући.

"Црвена фурија" је захваљујући головима Родрига (16'), Иска (24') и Алкантаре (27') већ у првом полувремену најавила победу, да би на крају и славили тим резултатом 3:0 (3:0).

С обзиром на то да је Италија кикснула против Македонаца (1:1), Шпанија се аутоматски као победник групе пласирала на Светско првенство, док ће "азури", који су водили голом Кијелинија и испустили победу након гола Трајковског у 77. минуту, морати у бараж.

Шпанија је сигурном победом у Аликантеу над Албанијом (3:0) обезбедила пласман на Светско првенство, а посао јој је олакшала Италија, која је у Торину ремизирала са Македонијом (1:1), па ће пут до Мундијала тражити кроз бараж.

Црвена фурија је посао одрадила у првом полувремену, када су голове постизали Родриго,Иско и Алкантара, па је у наставку рутински одрађен посао. Италијани су повели на време преко Кјелинија, али је коначан резултат у 77. минуту поставио Александар Трајковиски.

Република Ирска није имала ни најмањих проблема са Молдавијом, коју је срушила головима Дарила Марфија (2:0), па у Кардиф иде са бодом мање од Велса, односно два мање од првопласиране Србије.

Велс и даље сања прво место!

Поготком Тома Лоренса из 49. минута Велс је уписао победу на гостовању у Грузији и стигао до 17 бодова уочи последњег кола.

ГРУЗИЈА - ВЕЛС 0:1 (0:0)

Велс је утакмицу одлично отворио, већ у трећем минуту је "тукао" Аром Рамзи у контри, али истакао се чувар мреже Лорија, док су опасне покушаје до краја полувремена забележили и Енди Кинг односно Сем Воукс.

Међутим, већ у првим минутима наставка - гол.

У 49. минуту Том Лоренс је постигао првенац у дресу Велса сјајним голом са 18 метара. Одлично се ослободио након идеалног пријема лопте, па десном гађао даљи угао гола Лорије који је успео тек да закачи лопту.

Било је још неколико добрих контри Велшана које је Лорија заустављао, а домаћи су најбољу шансу имали преко Меребашвилија у 70. минуту. Занимљиво је и то да је Велс успео да победи без Гарета Бејла у саставу (у утакмицама квалификација) први пут још од 2013. године.

Република Ирска славила је пред својим навијачима против Молдавије (2:0) головима Марфија у првом полувремену, чиме су и даље у прилици да оду на шампионат света, нарочито пошто је Србија изгубила у Бечу (3:2).

"Орлови" још увек држе све у својим рукама и потребна им је победа против Грузије у Београду, али "вребају" Велшани и Ирци који имају бод односно два мање од наше селекције.

Два тима састају се у последњем колу у Кардифу.

ГРУПА Д

Грузија - Велс 0:1 (0:0)
/Лоренс 19/

Аустрија - Србија 3:2 (1:1)
/Бургшталер 25, Арнаутовић 75, 90 - Миливојевић 11, Матић 84/

Република Ирска - Молдавија 2:0 (1:1)
/Марфи 2, 19/

ТАБЕЛА: Србија 18, Велс 17, Ирска 16, Аустрија 12, Грузија 5, Молдавија 2.

Последње коло, понедељак (9. октобар): Молдавија - Аустрија, Србија - Грузија, Велс - Ирска.

ГРУПА Г

Италија - Македонија 1:1 (1:0)
/Кијелини 40 - Трајковски 77/

Лихтенштајн - Израел 0:1 (0:1)
/Тиби 22/

Шпанија - Албанија 3:0 (3:0)
/Родриго 16, Иско 24, Алкантара 27/

ТАБЕЛА: Шпанија 25, Италија 21, Израел 15, Албанија 13, Македонија 9, Лихтенштајн 0.

Последње коло, понедељак (9. октобра): Албанија - Италија, Македонија - Лихтенштајн, Израел - Шпанија.

ГРУПА И

Хрватска - Финска 1:1 (0:0)
/Манџукић 57 - Соири 90/

Турска - Исланд 0:3 (0:2)
/Гудмудсон 32, Бјарнарсон 39, Арнасон 50/

тзв. Косово - Украјина 0:2 (0:0)
/Гармаш 61 - Јармоленко 88/

ТАБЕЛА: Исланд 19, Хрватска 17, Украјина 17, Турска 14, Финска 8, тзв. Косово 1.

Последње коло, понедељак (9. октобра): Финска - Турска, Украјина - Хрватска, Исланд - тзв. Косово.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар