SP: Bruka Hrvata, slavlje Iraca, Islanđana, ''Azuri'' u šoku...

Kiks Hrvata u Rijeci, Mundijal na "kocki"! Ukrajina i Hrvatska igraju za mesto u baražu, Španije izborila plasman na SP! Hrvatska bruka u Rijeci – vatrenima visi i baraž! Islanđani uništili Tursku i otvorili direktan put u Mundijal! Selekcija Antea Čačića u 90. minutu ostali bez bobede protiv Finske, Island ima zicer u poslednjem kolu u Rejkjaviku.  Slave Vels i Irska, na bod i dva od Srbije! Tom Lorens junak Velsa u Gruziji, a Marfi doneo pobedu Irskoj u Dablinu.

Fudbal 06.10.2017 | 23:30
SP: Bruka Hrvata, slavlje Iraca, Islanđana, ''Azuri'' u šoku...
Kakva situacija u grupi "I"!

Island i Ukrajina su upisali pobede na gostovanjima protiv Turske i takozvanog Kosova, ali Hrvatska pred svojim navijačima u Rijeci nije "tukla" Finsku, koja je izjednačila u 90. minutu, pa se tako sve zakomplikovalo uoči poslednjeg kola.

Island je lider grupe sa 19 bodova i kao poslednjeg rivala u kvalifikacijama ima tzv. Kosovo, dok će Ukrajina i Hrvatska verovatno odlučivati o ekipi koja ide u baraž.

"Vatreni" će gostovati u Ukrajini (9. oktobar), oba tima imaju po 17 bodova, pa im je dovoljan i remi kako bi završili ispred ekipe koju predvodi Andrej Ševčenko.

HRVATSKA - FINSKA 1:1!

Hrvatska je vodila protiv Finske golom Marija Mandžukića koji je lako poentirao nakon dobre lopte sa leve strane, da bi šok na "Rujevici" priredio Soiri koji je izmakao odbrani Hrvatske i rastužio navijače koji su tražili smenu Anta Čačića.

Da li će ostavka/smena uslediti već večeras, i da li je Savez sprema "šok terapiju" za reprezentivce pred odlazak na gostovanje u Kijevu - saznaćemo uskoro...

Island više nije veliko iznenađenje svetskog fudbala, već selekcija koja posle Evropskog prvenstva ima priliku da se domogne i najveće smotre svetskog fudbala. SelekcijaHejmira Halgrimsona je na fantastičan način savladala Tursku u Eskišehiru (3:0) i eliminisala je iz borbe za plasman u Rusiju. Hrvatska je u 90. minutu ispustila pobedu nad Finskom (1:1), pa u poslednjem kolu u Kijevu brazi poziciju dva i mesto u baražu. Ukrajinci su teškom mukom srušili otpor samoproklamovane države Kosovo (2:0).

Island u ponedeljak ima zicer protiv Kosova u Rejkjaviku i pobeda ga vodi direktno u Rusiju, dok Ukrajina ima idealnu priliku da na svom terenu izbori plasman u baraž i selekciju Antea Čačića ostavi bez drugog mesta.

Turska i Hrvatska su potpuno razočarale ove večeri. Islanđani su čitav posao u Eskišehiru rešili za svega 17 minuta igre i golovima Gudmundsona, Bjarnasona i Arnasona u rasponu između 32. i 49. minuta bacili na kolena selekciju Mirčee Lučeskua. Hrvati su se namučili, ali je nakon gola Mandžukića na početku drugog poluvremena delovalo da će stići do cilja, međutim, planove im je u poslednjim trenucima utakmice pokvario Piri Soiri.

Španija je u veoma "šarenom" sastavu, ali sa Đerarom Pikeom, koji je prethodnih dana bio na meti navijača zbog političkih stavova oko otcepljenja Katalonije, u timu lako savladala selekciju Albanije koju sada sa klupe vodi Kristijano Panući.

"Crvena furija" je zahvaljujući golovima Rodriga (16'), Iska (24') i Alkantare (27') već u prvom poluvremenu najavila pobedu, da bi na kraju i slavili tim rezultatom 3:0 (3:0).

S obzirom na to da je Italija kiksnula protiv Makedonaca (1:1), Španija se automatski kao pobednik grupe plasirala na Svetsko prvenstvo, dok će "azuri", koji su vodili golom Kijelinija i ispustili pobedu nakon gola Trajkovskog u 77. minutu, morati u baraž.

Španija je sigurnom pobedom u Alikanteu nad Albanijom (3:0) obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, a posao joj je olakšala Italija, koja je u Torinu remizirala sa Makedonijom (1:1), pa će put do Mundijala tražiti kroz baraž.

Crvena furija je posao odradila u prvom poluvremenu, kada su golove postizali Rodrigo,Isko i Alkantara, pa je u nastavku rutinski odrađen posao. Italijani su poveli na vreme preko Kjelinija, ali je konačan rezultat u 77. minutu postavio Aleksandar Trajkoviski.

Republika Irska nije imala ni najmanjih problema sa Moldavijom, koju je srušila golovima Darila Marfija (2:0), pa u Kardif ide sa bodom manje od Velsa, odnosno dva manje od prvoplasirane Srbije.

Vels i dalje sanja prvo mesto!

Pogotkom Toma Lorensa iz 49. minuta Vels je upisao pobedu na gostovanju u Gruziji i stigao do 17 bodova uoči poslednjeg kola.

GRUZIJA - VELS 0:1 (0:0)

Vels je utakmicu odlično otvorio, već u trećem minutu je "tukao" Arom Ramzi u kontri, ali istakao se čuvar mreže Lorija, dok su opasne pokušaje do kraja poluvremena zabeležili i Endi King odnosno Sem Vouks.

Međutim, već u prvim minutima nastavka - gol.

U 49. minutu Tom Lorens je postigao prvenac u dresu Velsa sjajnim golom sa 18 metara. Odlično se oslobodio nakon idealnog prijema lopte, pa desnom gađao dalji ugao gola Lorije koji je uspeo tek da zakači loptu.

Bilo je još nekoliko dobrih kontri Velšana koje je Lorija zaustavljao, a domaći su najbolju šansu imali preko Merebašvilija u 70. minutu. Zanimljivo je i to da je Vels uspeo da pobedi bez Gareta Bejla u sastavu (u utakmicama kvalifikacija) prvi put još od 2013. godine.

Republika Irska slavila je pred svojim navijačima protiv Moldavije (2:0) golovima Marfija u prvom poluvremenu, čime su i dalje u prilici da odu na šampionat sveta, naročito pošto je Srbija izgubila u Beču (3:2).

"Orlovi" još uvek drže sve u svojim rukama i potrebna im je pobeda protiv Gruzije u Beogradu, ali "vrebaju" Velšani i Irci koji imaju bod odnosno dva manje od naše selekcije.

Dva tima sastaju se u poslednjem kolu u Kardifu.

GRUPA D

Gruzija - Vels 0:1 (0:0)
/Lorens 19/

Austrija - Srbija 3:2 (1:1)
/Burgštaler 25, Arnautović 75, 90 - Milivojević 11, Matić 84/

Republika Irska - Moldavija 2:0 (1:1)
/Marfi 2, 19/

TABELA: Srbija 18, Vels 17, Irska 16, Austrija 12, Gruzija 5, Moldavija 2.

Poslednje kolo, ponedeljak (9. oktobar): Moldavija - Austrija, Srbija - Gruzija, Vels - Irska.

GRUPA G

Italija - Makedonija 1:1 (1:0)
/Kijelini 40 - Trajkovski 77/

Lihtenštajn - Izrael 0:1 (0:1)
/Tibi 22/

Španija - Albanija 3:0 (3:0)
/Rodrigo 16, Isko 24, Alkantara 27/

TABELA: Španija 25, Italija 21, Izrael 15, Albanija 13, Makedonija 9, Lihtenštajn 0.

Poslednje kolo, ponedeljak (9. oktobra): Albanija - Italija, Makedonija - Lihtenštajn, Izrael - Španija.

GRUPA I

Hrvatska - Finska 1:1 (0:0)
/Mandžukić 57 - Soiri 90/

Turska - Island 0:3 (0:2)
/Gudmudson 32, Bjarnarson 39, Arnason 50/

tzv. Kosovo - Ukrajina 0:2 (0:0)
/Garmaš 61 - Jarmolenko 88/

TABELA: Island 19, Hrvatska 17, Ukrajina 17, Turska 14, Finska 8, tzv. Kosovo 1.

Poslednje kolo, ponedeljak (9. oktobra): Finska - Turska, Ukrajina - Hrvatska, Island - tzv. Kosovo.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar