Макрон се не каје због псовке

Француски председник Емануел Макрон данас није показао никакве знаке кајања што га је телевизијска екипа случајно снимила како вулгарно говори о протесту радника фабрике ауто-делова у Еглетону и уместо тога медијима поручио да се усредсреде на "права" питања са којима се земља суочава.

Свијет 06.10.2017 | 20:41
Макрон се не каје због псовке
АФП наводи да се овај 39-годишњи бивши инвестициони банкар нашао на удару критика пошто је приликом званичне посете руралном региону Корез у централној Француској у среду псовком прокоментарисао окупљене демонстранте који су га дочекали.
 
"Неки људи уместо што све за***у, боље би им било да виде да ли могу да се запосле", рекао је Макрон.

Упитан да се изјасни о овом инциденту, Макрон је казао да је тиме што су медији толико преносили његов коментар одвукло пажњу од праве сврхе његове посете током које је председник Француске промовисао професионалну обуку.

"Морам да кажем да се више причало о периферним питањима... него о суштинским", рекао је Макрон.



АФП преноси да је истраживање које је урадила агенција "Харис интерактив" показало да је 57 одсто испитаника било "шокирано" језиком који је користио шеф француске државе, док је 71 одсто оценило да такви испади нарушавају Макронову способност спровођења предизборног програма окренутог бизнису.

(Тањуг/Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар