Makron se ne kaje zbog psovke

Francuski predsednik Emanuel Makron danas nije pokazao nikakve znake kajanja što ga je televizijska ekipa slučajno snimila kako vulgarno govori o protestu radnika fabrike auto-delova u Egletonu i umesto toga medijima poručio da se usredsrede na "prava" pitanja sa kojima se zemlja suočava.

Svijet 06.10.2017 | 20:41
Makron se ne kaje zbog psovke
AFP navodi da se ovaj 39-godišnji bivši investicioni bankar našao na udaru kritika pošto je prilikom zvanične posete ruralnom regionu Korez u centralnoj Francuskoj u sredu psovkom prokomentarisao okupljene demonstrante koji su ga dočekali.
 
"Neki ljudi umesto što sve za***u, bolje bi im bilo da vide da li mogu da se zaposle", rekao je Makron.

Upitan da se izjasni o ovom incidentu, Makron je kazao da je time što su mediji toliko prenosili njegov komentar odvuklo pažnju od prave svrhe njegove posete tokom koje je predsednik Francuske promovisao profesionalnu obuku.

"Moram da kažem da se više pričalo o perifernim pitanjima... nego o suštinskim", rekao je Makron.AFP prenosi da je istraživanje koje je uradila agencija "Haris interaktiv" pokazalo da je 57 odsto ispitanika bilo "šokirano" jezikom koji je koristio šef francuske države, dok je 71 odsto ocenilo da takvi ispadi narušavaju Makronovu sposobnost sprovođenja predizbornog programa okrenutog biznisu.

(Tanjug/Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar