Барселона и Инијеста - доживотно!

Легенда број један у Европи, прате га Пријето, Акинфејев…! Нема више Тотија, Малдинија, Пујола, али ту је бледолики геније из Албасетеа.

Фудбал 07.10.2017 | 23:30
Барселона и Инијеста - доживотно!
Барселона и Андрес Инијеста - до краја!

Андрес Инијеста продужио је уговор са Барселоном, који подразумева да ће на стадиону Камп Ноу остати до краја играчке каријере.

Инијести је до сада важећи уговор истицао на крају сезоне, а новим уговор ставио је тачку на спекулације да би могао да напусти каталонског гиганта.

Андрес Инијеста је у на Ноу Камп стигао 1996. када је имао 12 година, а за први тим је дебитовао 2002. године и од тада је освојио 28 трофеја.

Он је осам пута био шампион Шпаније, освојио је и пет трофеја у Купу краља и шест у Суперкупу Шпаније. Инијеста је четири пута подизао трофеј у Лиги шампиона, два пута у УЕФА Суперкупу, а са Барселоном је и три пута био клупски првак света.

Инијеста је до сада одиграо 633 утакмице у дресу Барселоне и постигао 54 гола.

Све недоумице око наставка каријере бледоликог маестра из Албасетеа су разрешене. Потписао је нови уговор са Барселоном попто му је актуелни истицао на крају сезоне. Клубови попут Јувентуса који су вребали иза ћошка са жељом да добију велемајстора бесплатно су на крају остали празних шака. Барселона се није обрукала, понудила је доживотни уговор једном од највећих у њеној историји и наградила га за вишегодишњу верност и све што јој је дао.

Инијеста је у једном тренутку био разочаран понашањем клуба поводом новог уговора, мислио је да неће добити продужетак сарадње, али Барселона је на крају повукла господски потез и блиндирала своју легенду до краја каријере. Не наводи се на колико година ће сарадања бити продужена, осим да ће Инијеста каријеру завршити у барселони када он то буде хтео.

Тако ће шпански великан завршити каријеру попут Карлеса Пујола који је цео играчки век провео у Барселони. У модерном фудбалу су ретки примери играча који се одлуче да целу каријеру играју у једном клубу. Некада су то били Малдини, Тоти, Пујол…

Данас у европском фудбалу не постоји сличан пример попут Инијесте када су звучна имена у питању. Постоје играчи попут Маркизија, Кјелинија, Пелисијеа, Вајденефелера или Березуцкогкоји су дуго година у једном клубу, али нису целу каријеру провели у њему.

Најближи Инијестином подвигу су Ћаби Пријето који већ 14 година игра за први тим Реал Сосиједада и Игор Акинфејев који за ЦСКА брани од 2003. године. У Барселони би могао да га наследи Бускетс који у првом тиму игра од 2008. године. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар