Олуја "Нејт" - погинуле 22 особе

Тропска олуја "Нејт" однијела је најмање 22 живота у Централној Америци, а сада се креће ка мексичким карипским одмаралиштима и америчкој заливској обали, гдје би удар могао да се догоди током викенда. У Никарагви је погинуло најмање 11 људи, седам је нестало, а хиљаде су морале да се евакуишу из својих кућа због поплава, изјавио је потпредсједник државе Росарио Муриљо.

Свијет 06.10.2017 | 09:11
Олуја "Нејт" - погинуле 22 особе
Званичници Костарике саопштили су да је најмање осам људи настрадало по јакој киши, укључујући двоје дјеце. Још 17 особа је нестало, а више од 7.000 морало је да се премјести у склоништа.

Двије млађе особе удавиле су се у Хондурасу када се излила ријека, а један мушкарац је погинуо у клизишту у Ел Салвадору, док је још једна особа нестала, наводе службе за хитне интервенције.

Влада Костарике прогласила је ванредно стање, затворила школе и многе друге јавне установе.

Ауто-путеви у овој држави су затворени због бујица блата, а у дијеловима земље прекинуто је снабдијевање електричном енергијом. Власти су у тим областима ангажовале додатних 3.500 полицајаца.

Амерички Национални центар за урагане саопштио је да би "Нејт" могао да донесе 38 центиметара кише у дијеловима Никарагве, гдје су школе такође затворене.

Очекује се да ће "Нејт" постати ураган прве категорије док се буде прибижавао америчкој обали.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар