Oluja "Nejt" - poginule 22 osobe

Tropska oluja "Nejt" odnijela je najmanje 22 života u Centralnoj Americi, a sada se kreće ka meksičkim karipskim odmaralištima i američkoj zalivskoj obali, gdje bi udar mogao da se dogodi tokom vikenda. U Nikaragvi je poginulo najmanje 11 ljudi, sedam je nestalo, a hiljade su morale da se evakuišu iz svojih kuća zbog poplava, izjavio je potpredsjednik države Rosario Muriljo.

Svijet 06.10.2017 | 09:11
Oluja "Nejt" - poginule 22 osobe
Zvaničnici Kostarike saopštili su da je najmanje osam ljudi nastradalo po jakoj kiši, uključujući dvoje djece. Još 17 osoba je nestalo, a više od 7.000 moralo je da se premjesti u skloništa.

Dvije mlađe osobe udavile su se u Hondurasu kada se izlila rijeka, a jedan muškarac je poginuo u klizištu u El Salvadoru, dok je još jedna osoba nestala, navode službe za hitne intervencije.

Vlada Kostarike proglasila je vanredno stanje, zatvorila škole i mnoge druge javne ustanove.

Auto-putevi u ovoj državi su zatvoreni zbog bujica blata, a u dijelovima zemlje prekinuto je snabdijevanje električnom energijom. Vlasti su u tim oblastima angažovale dodatnih 3.500 policajaca.

Američki Nacionalni centar za uragane saopštio je da bi "Nejt" mogao da donese 38 centimetara kiše u dijelovima Nikaragve, gdje su škole takođe zatvorene.

Očekuje se da će "Nejt" postati uragan prve kategorije dok se bude pribižavao američkoj obali.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar