Интерес Српске је промјена изборног закона у Федерацији БиХ

Предсједник Европске народне партије Џозеф Дол дао је добру оцјену о стању у БиХ, за које српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у емисији „Пулс“ БН телевизије признаје да није добро.  Иванић сматра да је интерес Републике Српске да се промијени изборни закон у ФБиХ и да се коначно добије Клуб Срба у Дому народа у Федерацији БиХ.

Република Српска 05.10.2017 | 21:39
Интерес Српске је промјена изборног закона у Федерацији БиХ
Одговорност за то лежи у политичкој кризи, која је настала рушењем повјерења. За такво стање Иванић криви бошњачке политичаре.

„Степен повјерења које сам имао, сломљено је пописом. Правило које смо успоставили да не може ништа изаћи око чега се не договоримо, тада је срушено. Наставило се непотребним захтјевом за укидањем 9. јануара, затим потпуно неполитичким и неинституционалним дјеловањам о ревизији тужбе против Србије и сматрам да су бошњачки политичари најодговорнији“, рекао је Иванић.

Потпуна блокада настала је односима Бошњака и Хрвата, јер ни око чега нема сагласности, изјавио је вечерас у емисији „Пулс“ БН телевизије српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.



Иванић сматра да је интерес Републике Српске да се промијени изборни закон у ФБиХ и да се коначно добије Клуб Срба у Дому народа у Федерацији БиХ.

Потпуна блокада настала је односима Бошњака и Хрвата, јер ни око чега нема сагласности, изјавио је Иванић, те подвукао да је та криза много дубља и озбиљнија него што се мисли.

“Не треба да очекују да ће Република Српска да плати цијену њиховог разлаза или останка у заједници по сваку цијену.”

„Морам рећи да ја у овом тренутку не видим како ће се из тога изаћи. Многи процјењују степен реакције коју ХДЗ може имати од бојкота будућих институција. Мислим да се нама може десити да се цијела БиХ претвори у Мостар, јер аргументација ХДЗ-а је да постоји одлука Уставног суда БиХ на коју се они позивају, да начин на који су се до сада бирали представници Дома народа није у складу са Уставом и то значи да новог Дома народа неће бити ако не буде промјене изборног закона“, рекао је Иванић. 

О кандидатури на изборима сљедеће године Иванић каже:

“Размишљам да ли има смисла у оваквим условима и оваквом амбијенту бавити се политиком. Још нисам донио коначну одлуку, али нисам ни далеко од тога да кажем – доста је било.”
На оптужбе предсједника Српске Милорада Додика како се ништа није урадило Иванић одговора – ономе коме су ријечи јаке, слаби су аргументи:
Иванић је рекао да се са Додиком не намјерава састајати због многих неистина које је предсједник Српске изнио на његов рачун.
„Али ако Српска буде угрожена разговараћу с њим, не због Додика, не због мене него због Репузблике Српске“, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у емисији „Пулс“ БН телевизије.



БН телевизија

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Драган

05.10.2017 19:47

Као и увек - аргументовано и без тешких речи. Ретко позитивна појава ба политичкој сцени у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

05.10.2017 21:24

Та позитивна промјена је колко се ја сјецам највеце разоцарење у РС од њега су сви оцекивали несто а господин усро мотку једини политицар који је осудјен јос 2008 Младен Иванић осуђен на 18 мјесеци затвора Суд БиХ осудио је потпредсједника Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и лидера ПДП-а Младена Иванића на годину и 6 мјесеци затвора у предмету "Српске шуме" због несавјесног рада у вријеме док је био премијер РС.

Name

ре Драган

05.10.2017 21:36

Баш тако.

Name

Типицно насе резоновање: 'За све су криви они други'

05.10.2017 23:13

По Иваницу у РС теце мед и млијеко јер Иваниц ама бас НИ ЈЕДНОМ није поменуо Србе у неком негативнијем смислу, тј. сви проблами су до муслимана и Хрвата, а ми ни у цему ниста не коцимо. Бас се питам засто ли онда Американци уведе Додику санкције и сада скоро све стране амбасаде зазиру од њега,а страни инвеститори бјезе од РС

Name

Драгутин

05.10.2017 20:00

Ја би увео онолико власти колико је становниства по попису становниства и у БиХ и РС и Ф БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја бих се одвојио

05.10.2017 20:08

Ја бих се одвојио.Најбоље свак свом јату.Ово прављење вјестацке мултиетницности је дегутантно.

Name

домацица 1968

05.10.2017 20:25

Одвајање је најбоље рјесење за све стране. Процес који је запоцео ратом 92 треба да се верификује. То сто се сада покусава изградити (мултиетницност) смо имали прије рата. Да је толико вриједила не би ни досло до рата.

Name

@ја бих се одвојио

05.10.2017 20:48

Како цес се одвојит, српска имовина у федерацији, у РС имовина хрвата и босњака, како одредити на основу цега колико коме ста припада. Хајде молим те писес глупости. Дај рјесење за економско стање како у РСу тако и фбих.

Name

Са

05.10.2017 21:00

Па разведи се. То је несто сто се тебе пита. Мозес само да одлуцујес о своме браку. О дрзавном уредјењу ти немас капацитета да се питас. То је нуклеарна физика за тебе.

Name

За овог сто се одваја

05.10.2017 21:02

Одвојио си се ти од памети изгледа.

Name

Думине

05.10.2017 20:27

Ја бих Шаровића за предсједника БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксиста

06.10.2017 16:35

Шта ће Шаровић сам кад су вукови око њега?

Name

Освит

05.10.2017 20:38

Пазљиво сам слусао госп. Иваница и све се своди на ону народну операција успјела пацијент умро.Господин Иваниц је био цлан пресједниства Бих прије тридесет година и цлан је данас и на неки нацин он је репрезент данасње политике а та политика је катастрофална, стање у земљи је катастрофално и није птоблем ове земље само Додик јер да је то само он проблем вјероватно би се то рјесило .Проблем је монопола партија на свим порама друства и издизања политике изнад закона и зато посљедњих 30 година имамо сјаси курта да узјасе мурта. Снсд је висе уназадио овај народ јер је највисе био на власти а уназадили су га и Пдп и СдС и неким и садасњим кадровима опзиције мјесто је најмање у политици а по праву и правди иза ресетака.Народ госп. Иваницу не излази на изборе јер нема кога да бира и то је најбоља порука вецини актуалних политицара па и вама да је вријеме да се макнете јер иако сте мозда и један од бољих и постенијих градани вас не виде као рјесење и зато и бојкотују изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

06.10.2017 03:58

Браво за коментар. Право у центар сте погодили,ста це нам нови закони када се ни ови стари не постују..!

Name

Видимо

07.10.2017 08:13

Велики поздрав за Освит и хвала на објективно оцјени тренутне политике. Нажалост ријеч "реформа" у програмима нема право значење него је обични клише за лов нових гласова и уопсте излазак гласача на изборе. Мој дедо који је преживио 3 рата на Балкану имао је обичај рећи:" Док излазе клепетаси (они што пљешћу говорницима на митинзима) куку нам је и уз'очас" Или да поједноставним: "Док народ излази на изборе, и то већина, ови што освоје власт, увијек знају да народ хоће да се игра изабирања, јер, кад изадје само 25-30% једне године, надам се сто прије, нико неће стиснути да узме власт, јер незна тацно Шта оних 70% мисли уствари" Народе- У памет се, не излазите на изборе нипошто!

Name

Црни бомбардер

05.10.2017 21:05

Младен Иванић, вјечити функционер још од времена када је као Титов пионир био у извиђачима, у свој трофејни функционерско фотељашки ЦВ није уписао још само функцију предсједника РС. Амбиција постоји, апетит је већи него икад, али је питање да ли ће СДС бити толико луд да ту кандидатуру препусти Иванићу. Он је кандидатуру најавио одавно али индиректно и сада мјерка ко је с друге стране црте да би знао је ли изборна трка зицер или опасност. То би уништило шансе да се СДС бар мало опорави и побољша сопствени парламентарни резултат. Алтернатива Иванићу јесте да убиједи СДС да опет буде кандидат за члана Предсједништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзабалебарос

06.10.2017 04:58

Вецеи и пердфиднији дзабалебарос на овим просторима није видјен . Сво вријеме продаје маглу за велике паре а од његовог посла народи на овим просторима ама бас никакаве користи немају . Гласај глупи народе поново за њега.

Name

без везе

05.10.2017 22:12

Без везе тип пакује кад одпакујес нема ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо

06.10.2017 04:04

Уз тебе це госн Иваницу стати 70 % народа.Искрено зелим да будете кандидат за предсједника.Једини који се мозе одупријети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

06.10.2017 04:34

Казе босњаци опет све криви . Сигурно криви да су се одрекли љиљана и примили ту заставу коју не мозес видит у рс ни кад се отвара пут а мозе се видит комсикска застава србије. То то је за васе сви криви а све сто је договор у дејтону све ви крсите а опет це да народ рс изпаста. Сад опет отварас 9.1 а кад се тај дан слави нема дејтонске заставе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партизан

06.10.2017 05:13

Кад ће се у Републици Српској десити тај моменат да политичари конкретним економским рјешењима почну анимирати будуће бираче,, а не само србовањем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горчин сладојевић

06.10.2017 05:40

Који је ово мутљарош и лажов,као он воли српски народ и брине се за њега.Треба му дати пензију колику год зажели,само нек се не враћа више у политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

06.10.2017 06:43

Напријед Иваницу!! Сви смо уз тебе!!

ОДГОВОРИТЕ