Повећање плата или протести

Повећање плата, излазак на улице и нове кривичне пријаве против директора болница и домова здравља сљедеће су кораци које ће подузети здравствени радници у Републици Српској. Ово је за Буку потврдио Миодраг Фемић, предсједник Уније синдиката радника у здравству Републике Српске. Каже да су медицинари одлучили слиједити примјер колега из Сарајева и затражити боље услове и повећање плата.

Република Српска 05.10.2017 | 20:42
Повећање плата или протести
“ Главни одбор је донио одлуку тражићемо повећање плата за све раднике у здравству, како би осигурали колико толико пристојан живот људима који раде и како би покушали зауставити егзодус медицинских радника који одлазе на рад у иностранство највише због лоших услова и слабо плаћеног посла. Ако нам ово не испуне излазимо на улице, другог рјешењанема. Мораћемо изразити своје негодовање јер овако се више не може, дотакли смо дно, дубље не можемо”, каже за Буку Фемић.

Напомиње  да дуговања здравствених установа расту или у најбољем случају  тапкају у мјесту, а да неке болнице попут оне у Добоју и Градишци дижу нове кредите  и улазе у још већу дубиозу.

Унија наставља и са подношењем кривичних пријава против против директора здравствених установа . Након пријава  против директора Болнице у Источном Сарајеву Горана Тодоровића, те смијењених дирекораа УКЦ РС РС Мирка Станетића, и директора добојске болнице Владе  Ђурђевића,  ускоро слиједе и кривичне пријаве против директора домова здравља у Бањалуци и Приједору.

“У задњи пар мјесеци поједине установе су почело са измиривањем доприноса, а сва остала дуговања стоје. М ћемо наставити са подношењем кривичних пријава против свих директора здравствених установа који дуже од пет мјесеци нису измирили дуговања за порезе и доприносе. Још увијек се дешава да медицински радници не могу овјерити своју књижицу или то могу урадити на два, пет, шест дана. То је нека њихова политика коју ја не разумијем И то висе нећемо толерисати”, закључио је Фемић.

Дуг здравства  премашио 113 милиона марака

О коликим дуговањима је ријеч најбоље илуструју подаци које је објелоданио Фонд здравственог осигурања а који говоре  да је дуг здравствених установа у Републици Српској по основу неуплаћених доприноса за ПИО у посљедњих пет година порастао чак 19 пута!

Тако је укупни дуг по овој основи прије пет година, односно 2012. износио 12,4 милиона, да би на крају марта ове године износио 113.003.112 марака.

(Бука)

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

Зеки Пресс

05.10.2017 18:47

Видите да је број 113 магицан, било у постотцима, било у дуговима. Знаци да је "реформска агенда" погодила у центар проблема. Са овим бројем се мозе описати и наса кредитна политика: узмес 100 мил кредита, а вратис 113 мил. Практицно нема ста ту да се казе, фактицки смо цисти, финанцијски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

05.10.2017 20:06

КАЖУ ДА ОД 15.ОКТОБРА КРЕЋЕ "ТАРАПАНА"... СИНДИКАТ ДОКТОРА ЧЕКА ДА БОГДАНИЋ КОНАЧНО ОБЈАВИ НОВИ НАЦРТ ЗАКОНА О ЗДРАВСВЕНОЈ ЗАШТИТИ КОЈИ ЈЕ КАТАСТРОФА И ЗА ПАЦИЈЕНТЕ И ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ... А БОГДАНИЋ ПОКУШАВА ДА САЧУВА СВОЈУ СТОЛИЦУ БАР ЈОШ ДВА МЈЕСЕЦА - ПА СЕ ЗАКОН НЕ ОБЈАВЉУЈЕ... БИЋЕ УРНЕБЕСА, А ДОКТОРИ ЋЕ ТРАЖИТИ ПОВЕЋАЊЕ ОД НАЈМАЊЕ 5% ИЛИ НЕМА ВИШЕ СИСТЕМА... ПА НЕЋЕ ОНИ ДА СУТРА ШТРАЈКУЈУ ГЛАДОВАЊЕМ.

Name

Курир

06.10.2017 06:22

Мозете ви протествовати колико хоцете!!!!... али празна непуца!!! Здравство је унистено јос од Скрбица који га закопао, а Богданиц сахранио, и док је год ови црвени на власти и странацког запосљавања, брзи медицински скола које преко ноци дају диплому ту напретка нема, све искусне сестре и доктори одосе, остају само лојални резиму и са сумљивим дипломама.

Name

ре Курир

07.10.2017 15:32

Слажем се и свакако треба додати да их не треба подржати јер ни упола не раде многи. У клиницком центру када се дође пи хитном случају ноћу цека вас успавана р екипа која вам даје јпутнице код приватника и ако су апарати на одјелима ту, а људи по одјелима спавају. На прегледе у пихединим идима када дођете видите да неки ни два случаја не ријесе, а ту су и техницари који дангубе јер им је др. негде у наводној посјети. Стање у ком се налазе није ништа друго него резултат поданиства и свакако да дебелифузи напредују у таквој атмосфери. Слање у приватне праксе у свакој области где је могуц профит је на врхунцу и они суте о томе. Цесто пута надутост тих др. је изнад сваке људске мере и бемају респекта према другим областима и професијама. Приликом добијања специјализације требало би да потпису барем петнестогодисњи уговор о раду, те онај ко зели да напусти да врати процењена средства досколовавања. То је пракса која никада није подржала истала занимања и индустријуте их тртреба оставити да се саму боре. Могу и вани отици ал многи раде послове низег ранга и не добијају посао др. Обицно су његоватељи те временом се врси преиспитивање диплома. Једна битна ствар је такође да су дт. Политицари унисзили здравство, а да се они протерају морају радници устати.

Name

Килтец

07.10.2017 15:33

Па досао је Дзајиц и Стевандиц да нам здравство процвијета .

Name

ре ДЕГОТХИА

07.10.2017 16:25

Па видиш да ови ниста не схватају - да је здравство у колапсу искључиво "захваљујући" монструму Богданицу, јер он је једини љигавац који је спреман да потпише она рјешења која нико други ни у сновима није смио. И тако је довео зравствени систем на само дно. Прича се да је на то пристао да би сачувао столицу у Бањи Врућици, а тамо је за В.Д.-а поставио оног слинавог Радошевића који је противзаконито В.Д. већ 5 година.

Name

Дадо Врањеш

07.10.2017 18:51

Доктори..., доктори ви знате да имате дупло већу плату од лекара Клиничког центра Србије и ВМА. То исто важи и за остале медицинске раднике. Дозовите се памети....

Name

МАСАЛА

07.10.2017 19:22

Бице 251 милион сад кад су досли Дзаја и Стевандиц.

Name

Доктор Стара Скола

08.10.2017 05:51

Па имате господо колегу Лазу Продановица, директно у врху власти и секте. Ваљда он разумије васе проблеме, па це вас подрзати у остваривању васих права. А умјесто доприноса који вам се не уплацују, узимајте испод стола од пацијенат (сто вецина и ради) и уплацујте приватно осигурање

Name

видак

05.10.2017 18:51

Ових сморова неко нема ништа ви хоћете још... све напоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

05.10.2017 19:49

Момак, мрш са портала.Медицински факултет је најтежи од свих и у свим земљама свијета а посао и доктора и сестре је најодговорнији јер они раде са живим људима, не са папиром, циглом или компјутером.Шкрбић је уништио најважнију област у држави- здравство а тиме и здравље народа.Подршка Фемићу и свим здравственим радницима у РС који раде сваки дан свој посао иако им плате касне и до годину дана !

Name

РЕ ДНК

05.10.2017 20:37

Медицински факултет је тешко завршити,али како гдје.Није исто у Београду,Бањалуци и Фочи.Ови доктори што су остали у РС су у већини случајева неквалитетни јер будимо реални веће и богатије болнице ван граница траже квалитетне и плаћају их веома добро и нуде врхунске услове рада тако да су они и отишли.Остали су они доктори који се упоредо баве политиком и до позиција и у здравственим институцијама(шефови клиника и директори) долазе по политичкој линији.Тада примају медицинске секе као гласачке и понеки и сексуалне војнике,а немилице немедицинско особље.Плате до 5000,али без доприноса,услови рада 0.Што је лошији доктор,то је већи политичар,нарцис,манекен тако да народ нема гдје да се лијечи и нема ко да га лијечи.

Name

Има ко хоће радити

05.10.2017 21:02

А који факултет је лак електро јел? Сад медецински факултет не полаже пријемни већ 4000 км и упишеш мефецину . А посао медецински радника је лаган и не раде ништа не доносе пацијенту туту или чашу воде недај боже бити у болници. А Шкрбић је некад од стране медецински радника био кован у звјезде најбољи а сад . СРАМОТА безобразни сте . Ако не ваља у РС идите у ту Њемачку којом пријетите доста више ако вам не ваља пустите људе са бироа да они раде. Једва чекам.

Name

Роки за ДНК

05.10.2017 21:17

Вецина доктора не зна колика су му примања, зато сто има из висе дијелова, дезурство, рад на кабинету, рад на факултету, рад на терену. Врло мало их има да немају ове бенефиције, а да не писем колика им је плата.Једино доктора медицине нема на заводу за запосљавање, а сто се тице других профила, огроман број их има на заводу. Коме требају, електроинзењери, масински инзењери, пољопривреда, сумарство, сви они цекају по пт сест година и питање је хоце ли их ико примити.

Name

Ре видак

05.10.2017 22:56

Само гас одавде!

Name

П

06.10.2017 06:00

ЈА САМ ЗАВРШИО ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ(ДРЖАВНИ),ОЗБИЉАН И ТЕЖАК ФАКУЛТЕТ СА ХИЉАДАМА СТРАНА СУВОГ ТЕКСТА И ЧЛАНОВА ЗАКОНА , ПОЛА ЗДРАВЉА САМ ИЗГУБИО БУБАЈУЋИ НОЋУ И ДАЊУ И ЈАВНО ПРИЗНАЈЕМ И ТВРДИМ ДА ЈЕ МЕДИЦИНА НАЈТЕЖА И НАЈДУЖА(6 ГОДИНА СТУДИЈА ЗА ОПШТЕ ЗВАЊЕ ДОКТОРА ПА ЈОШ 4 ГОДИНЕ СТУДИРАЊА ЗА СПЕЦИЈАЛИСТУ И ТО ЈОШ АКО НЕ ОБНОВИШ НИЈЕДНУ ГОДИНУ).ИМАО САМ А И САДА ИМАМ ДОСТА ДРУГОВА КОЈИ СУ ПРОШЛИ КРОЗ СВЕ ТО А И ЈА НА НЕКИ НАЧИН СА ЊИМА.НИКАД НЕ ПОТЦЈЕЊУЈТЕ ДРЖАВНЕ МЕДИЦИНСКЕ ФАКУЛТЕТЕ ВИ КОЈИ ИХ НИСТЕ СТУДИРАЛИ.ДАНАС ЗА ПАР ХИЉАДА КУПЕ ПРИВАТНЕ МЕНАЏМЕНТЕ И ОСТАЛЕ СПРДЊЕ ОД ФАКУЛТЕТА И ОДМАХ У ЗГРАДУ ВЛАДЕ ИЛИ ГРАДСКЕ И ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ.НЕРЕАЛНО И НЕПРАВИЧНО,ЈАДНО.ПОЗДРАВЉАМ И ПОДРЖАВАМ СВЕ МЕДИЦИНСКЕ РАДНИКЕ, ПОСЕБНО ДОКТОРЕ П.С. (ИЗУЗЕТАКА ИМА ЈЕР У СВАКОМ ЖИТУ ИМА КУКОЉА А И СИСТЕМ ЈЕ ТАКАВ ДА СМО СВИ МИ СВАКИ ДАН СВЕ ПОКВАРЕНИЈИ , ЗЛОБНИЈИ И ЉУБОМОРНИЈИ !

Name

Велики газда

06.10.2017 07:16

Има доктора на бироу немој причати лаж. Иди на биро па питај

Name

ТУЖНО И ИСТИНИТО

06.10.2017 07:17

Јавашлук,нерад,нељубазност,дрскост и безобразлук основне су карктеристике нашег медицинског особља.Овакав однос је према пацијентима почевши од амбуланти до клиничких центара.Стричност и способност су посебна тужна прича. У мјесто у којем ја живим и у ком тренутно медицинари штрајкују,а сви су тобоже специјализирли, СПОСОБНИ СУ САМО ПРЕПИСАТИ РЕЦЕПТ И НАПИСАТИ УПУТНИЦУ.Колико воле мито свима је познто,знам да постоје и тачно одређени мерицински радници,нека врста курира која се искључиво бави преузимањем мита,то им је основно занимање(ВЕЗА,ПАЦИЈЕНТ-КУРИР-ДОКТОР).Све ово може да оповргне само онај ко никад нија био болестан и није тражио медицинску помоћ

Name

ре тузно и истинито

07.10.2017 14:01

Без конкуренције нема здравог зивота.

Name

Људи

05.10.2017 18:53

НЕТРЕБА ВАМ ПРОТЕСТ ВАМА ЈЕДНО ТРЕБА ДА СМИЈЕНИТЕ ПРЕДСЕДНИКА РС ОН ВАС УГРОЗАВА САМО ВИ ГЛАСАЈТЕ ЗА ДОДУ ПА РАДИТЕ БЕЗ ПЛАТА ЈАДНА НАСА ДРЗАВА БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кита

05.10.2017 21:20

Можемо се захвалити за ово само Ранку Скрбицу. Он нам је отео и плате и топле оброке и регресе и огреве и зимнице. И од тих пара намиривао своје пљачкашке походе који и дан данас трају. А ми половну јакницу ако купимо срецни смо. Бездусник. Монструм.

Name

Људине

07.10.2017 15:35

Треба на изборима побиједити и послије тога смјене а онда тузиластво и Фоца.

Name

Времеплов

07.10.2017 19:45

Прво Скрбиц сад Стевандиц.

Name

Ћиро

05.10.2017 19:04

Они би и да раде и да примају плату!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајмо у будуцност

05.10.2017 20:27

А законски је предвидјено или једно или друго.

Name

xxx

05.10.2017 21:00

Не...Они би да раде,имају овјерене књизице и примају плату!!! Е, па неце моци.....

Name

Бубана

07.10.2017 06:07

Нека буду бар овјерене књизице без плате. Има медју нама заразених, уф, уф..

Name

Не идимо у крајност

08.10.2017 09:02

Има простора за повецање плата. Нек руководдтва нолница мање краду и мање заподљавају у Бањој луци Стевандиц и онај смјесни директир узимају 5000 за мјесто сестре а замислите за докторско мјесто или специјализацију набавке лијекова све иду преко Дтевандица и сефова одјела који уцјењују пацијенте да им пропису скупље лијекове Стевандиц је увезао трговину лијековима а стетне уговоре да не спомињемо бице посла за тузиластво

Name

Медицинар бањалуцки

05.10.2017 19:15

Ма нема од тога ништа, свима се тресу гаће од Стевандица. Прво тзв. генерални директор Дјајиц, па онда тзв. министар Богданиц, па ови из тзв. синдиката. Докторица Романа из насег синдиката плаче од муке али јој дзабе. А стање никада горе бирају се пацијенти који добију терапију осталима гола инфузија без лијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одох ја

05.10.2017 19:35

Господо медецинари то сте требали мислити прије 7 година сад само идеш ка дну. Бјежите у Њемачку то је закон за Вас. Можда Вам помогне Додик гласали сте свих ових година. Што прије схватиш мање ћеш да патиш.

Name

ре одох и ја

07.10.2017 14:04

У Немацке нема дај МИ-ТО него звонце ради деда се укакио иде заврси то.

Name

Зло је

07.10.2017 15:36

Стеванди и Дзајиц.

Name

Браво

07.10.2017 19:46

Супа Стевандиц је дно дна сви у страј смјенити Стевандица и Дзајица.

Name

НЕМА ДРУГЕ

08.10.2017 08:57

ГЕНЕРАЛНИ СТРАЈК ПРВО УКБЦ БАЊА ЛУКА СМЈЕНА СТЕВАНДИЦА ХИТНО ХИТНО ЦАК И ОТКАЗ ЈЕР НИКАД НИЈЕ НА ПОСЛУ ОСИМ КАД НЕСТО СТЕЛИ И УЗИМА ПАРЕ ХАЈД СМЈЕНИТИ И ДЗАЈИЦА ЈЕР ЈЕ СЛАБ И НЕМА ПЕТЉУ СУПРОТСТАВИТИ СЕ ОЛОСУ ЗНАЦИ НИЈЕ ЗА РУКОВОДИОЦА ГЕНЕРАЛНИ СТРАЈК ЗА ПОВЕЦАЊЕ ПЛАТА ЗА ИЗНОС КОЈИ ЈЕ СТЕВАНДИЦ УКРАО И ПОНИСТИТИ СВА ИМЕНОВАЊА ИД ДОЛАСКА СТЕВАНДИЦА ЗА РУКОВОФИДИОЦА УКБЦ БАЊА ЛУКА

Name

Биће боље

05.10.2017 19:17

У Њемачку тамо је рај за медрцинске раднике. Ајде господо или је то празна прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

05.10.2017 19:43

Здраство треба дати у приватне руке па нек стајкуку колило хоце.Треба То све скинут СА дрзавних јасала.

Name

Горе

05.10.2017 20:02

ПОСТОВАНИ,ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ.ВАСЕ НЕЗАДОВОЉСТВО АПСОЛУТНО РАЗУМЈЕМ.МЕДУТИМ,ДАЈ СЕ ВИ ПРЕИСПИТАЈТЕ КОЛИКО СТЕ ДОПРИНИЈЕЛИ СВОЈИМ ПРОБЛЕМИМА.КАКО МЕНЕ ЛИЈЕЦИТЕ ЈЕР ИМАМ ОВЈЕРЕНУ ЗДРАВСТВЕНУ КЊИЗИЦУ,А ВИ НЕМАТЕ ЈЕР СТЕ ПРИДТАЛИ ДА ВАМ СЕ НЕ УПЛАЦУЈУ ДОПРИНОСИ ГОДИНАМА.ВИ СТЕ ТО ЗНАЛИ, АЛИ ОПЦИЈА ЈЕ ЦУТИ ДА ПРИМАМ ПЛАТУ.РАЗУМИЈЕМ ВАС,АЛИ ГДЈЕ СУ УСЛОВИ ЗА ПЕНЗИЈУ.ЈЕДАН ЈЕ ДИРЕКТОР А ВАС ПРЕКО ХИЉАДУ ИМА ДА ОБЕЗБЈЕДИ ВАМ ДУГУЈУЦА СРЕДСТВА ИЛИ ГА БЛОКИРАТИ ДА НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ СВОЈЕ ФОТЕЉЕ ДОК НЕ РИЈЕСИ.ЗАСТО СТЕ ДОЗВОЛИЛИ ДА ИМА ВИСЕ НЕ МЕДИЦИНСКОГ ОСОБЉА УПОСКЕНОГ НЕГО МЕДИЦИНСКОГ.АКО НЕ ПОСТАНЕТЕ,, ПАПЦИ,,СТЕВАНДИЦА ИДУ ВАМ ЈОС ЦРЊИ ДАНИ.ЗАСТО ТЕХНИЦКО ОСОВЉЕ СКОЛОВАНО ДОЗВОЛИ ДА ИМ КОЛЕГИЦЕ И КОЛЕГЕ БУДУ ФРИЗЕРКЕ,КРОЈАЦИЦЕ ИЛИ СА ЦЕТИРИ РАЗРЕДА ОСНОВНЕ СКОЛЕ ЈЕР СЕ МЕДИЦИНСКИ ТЕХНИВАР ПОСТАЈЕ ЗА САТ ВРЕМЕНА У ШИРОКОМ БРИЈЕГУ.КОЛИКО ИМАТЕ У ЗДРАВСТВУ КУПЉЕНИ ЉЕКАРА У С.МИТРОВИЦИ,БРЦКОМ,У БЛ КОД ШКРБИЦА.МИНИСТАР ЗДРАВЉА ВАС ОВИЛАЗИ И ПРИЦА ВАМ О ФАСАДАМА И БОЈИ ХОДНИКА.СИНДИКАТ НЕМА АУТОРИТЕТ ЈЕР САМО МОГУ РАДИТИ ОНО СТО РАНКА МИСИЦ ДОЗВОЛИ.ХУМАНО ЈЕ ТЕСКОМ СЛУЦАЈУ ПРУЗИТИ ПОМОЦ, И ГЕНЕРАЛНИ СТРАЈК У КОНТИНУОТЕТУ.ИНАЦЕ ОД ПРИЦЕ НЕМАТЕ НИСТА И ВОДЕ ВАС У ПРОСЈАКЕ.

Name

Озна

05.10.2017 20:03

Брзи, не лупетај.

Name

Велики баја

05.10.2017 21:05

Брзи је у праву. Са великим губитком и дефицитом шта друго него продати и биће приватно здравство. Можда купи Шкрбић.

Name

Саша

07.10.2017 17:36

Дајте ви здравство у приватне руке, али 285 КМ доприноса за здравство из моје бруто плате дајте мени на руке. Свакако се, хвала Богу, озбиљније разболим тек једном у 4-5 година, па ћу сам одлучити гдје ћу се и како лијечити.

Name

@ Тип топ

05.10.2017 19:32

Лијецит це мо се цајевима,нама доктури не трбају лијеците Стевандица,Додија и Цубриловица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

05.10.2017 19:33

Неда додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томислав

05.10.2017 19:36

СТАЦЕ У ЊЕМАЦКОЈ КАД ЈЕ ТО ЗЕМЉА ХРВАТА СВИ СУ ПРОТИВ ЊИХ А СВИ ЗАРАДЈУЈУ КО ХРВАТА ДАЛ СЛОВЕНИЈА ДАЛ АУСТРИЈА ДАЛ ХР ДАЛ ЊЕМАЦКА А КО РАДИ У РС НИКО И КО РАДИ НЕМА ПЛАТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ТОМИСЛАВА

05.10.2017 21:16

ДУБРОВНИК ТРАЗИ ЉЕКАРЕ ОПСТЕ ПРАКСЕ, БЕЗ УСЛОВА НА НАЦИОНАЛНУ ПРИПАДНОСТ,СМЈЕСТАЈ И ПЛАТА БЛИЗУ 5000 конвертбилних марака када се прорачунају куне.УКЦ МОСТАР био би угашен да није ЉЕКАРА БОСЊАКА и Срба.А 2002 год.ова два народа тада су третирани као страни држављани.САМО СУ ВАЛИДНЕ ДИПЛОМЕ СА ЛИСТИЦЕ-СИРОКОГ БРИЈЕГА.

Name

БОБА

05.10.2017 19:37

О ЗДРАВСТВУ ТРЕБА ГОВОРИТИ СВАКИ ДАН.ТУ ЈЕ ЈАКО ВЕЛИКА КОРУПЦИЈА. ПОЧЕВ ОД НЕ УПЛАЋЕНИХ ДОПРИНОСА. ЈАВНИХ НАБАВКИ. СВИ ГРЦАЈУ У ГУБИТЦИМА. ЊИХОВИ ДИРЕКТОРИ СУ ВЕОМА УСПЈЕШНИ.ВЕЋИНА СЕ БАВИ ПОЛИТИКОМ.ПОРЕСКА ИХ ШТИТИ ГДЈЕ ЈЕ ТУ КРАЈ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Про.Др.Мр.Сци.

05.10.2017 19:41

Можете штрајкат колико хоћете пара једноставно нема, крај приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перицс

05.10.2017 21:01

Како нема пара? Доктор пензионер прима пензију, ради по старацким домовима, форензици, психијатрији, болницама....па бозе испаде да цовјек радин30 сати дневно.ЊЕГА У ПЕНЗИЈУ И ЕТО ПОСЛА ЗА БАР ТРИ ДОКТОРА.Ј..ЕМ ТЕ ДРЗАВО.

Name

Нема раја без родног краја

05.10.2017 21:06

То је истина.

Name

зока

05.10.2017 20:03

Онога момента када се у здравственим установама ријесите виска радника,моздасе мозе и нецему бољем надати,овако ниста,напрималосе од спремацица,возаца,па до љекара,замислита једну само установу у којој имате виска десет љекара и осталих десет,етовам на годисњем нивоу одмах бацених пола милиона марака,е тује вејики Проблем у здравству,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

05.10.2017 21:00

Плата нема. Море бит бидне, али сада, нема. Могу чекат пет дана, могу чекат дес дана, десет година, али плата нема, а они нек чекају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@нема проблема

06.10.2017 04:48

Замисли одес доктору, ради се о глави. А он папцина као Војин? То се зове систем вриједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислис

08.10.2017 12:51

Миросљевиц одведес дјете папку и алкосу из стевандицеве странке

Name

Марко

06.10.2017 06:05

Остаце само старији доктори и старије мед сестре,ја знам десетак сеатара и све до једне су на курсу њемацког и одлазе.Њих сад не интереаује ни страјк,нити хоце ли уплатити доприносе или нсце....издрзаце овако јос пар мјесеци,касно је !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валериа

06.10.2017 07:20

Што онолико медецинари у дому здравља у Вишеграду штрсјкују. Идите у Њемачку. А Бања Дворови ходају по улицама а Њемачка чека вапи за раднике

Name

Ре Има ко хоце радити

06.10.2017 06:22

Ви сте висе огорцени на здр.раднике,докторе,него на Милу који вам кожу са ледја гули..Висе сте огорцени на љекаре него на Шпирица који кћерки купи стан у Бечу за 400 000 е..Јесам љекар и идем одавде у Њемацку..хирург сам и мука ми је висе од овог ретардираног народа.А конкурс за упис на мед.фаx је био јаван,па господо драга сто нисте конкурисали.Ја као хирург нецу да радим за 2300 КМ а ако маш.инг или електро инг.хоце да раде за 800 КМ ,то је њихов проблем..позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд вјерује збуњеном

06.10.2017 07:31

Докторе Ви сте гласали за Додика и тог Шпирића и захваљујући вам је купио ћерки стан у Бечу. Што сад бјежите? До јуче сте се клањали СНСД. Бољитак здравству донијет ће Стевандић

Name

Xx

06.10.2017 07:38

Немате право да људе зовете ретадираним а иди и далеко ти лијепа кућа. А медецину никад не би уписао то је одвратно кад видим оног Стевандића или Шкрбића . Друже немаш ти школу а камоли факултет кад народ називаш ретадираним. СРАМОТА

Name

Yy

06.10.2017 08:34

Саможиван. Кога овај да лијечи а камоли оперише. Овај мрзи сам себе.

Name

Браво

07.10.2017 15:41

НЕНАД СТЕВАНДИЦ ЈЕ ДОБИО ОД ДОДОА ОТВОРЕНО ДА РАДИ СТА ХОЦЕ КСО ПРИЈЕ ЊЕГА СКРБИЦ ЗНАЦИ ЈОС ЈЕДАН ПЉАЦКАС ЈЕ ДОБИО КОНЦЕСИЈУ ДА УЗИМА ОД ФАРМАЦЕУТСКИХ КУЦА ОД УГОВОРА ЛОВУ ЗА ЗАПОСЉАВАЊЕ И УНАПРИЈЕДЕЊА САМО НИСАМ СИГУРАН ОСТАВИ ЛИ СТА ЗА ДЗАЈИЦА В..

Name

де

06.10.2017 06:51

Идите у Њемачку. Коме није добро наша пријатељска земља Њемачка прима све који хоће радити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њемацка

08.10.2017 07:23

У Њемацкој се мора радити.За једног љекара или сестру например велико је питање бити доле и паразитирати,испијати кафе док пацијенти цекају по цекаоницама,цитати новине,примати плаве коверте итд или доци у Њемацку где се мора радити,нема пијања кафа кад се прохте нема љецења фрустрација на пацијентима вец се сваком пацијенту мора прици са постовањем и осмјехом и кад устанес на љеву ногу..По мени боље је остати доле бљи су услови рада уствари нерада

Name

Велики газда

06.10.2017 07:49

Нема повећања само можете као ваше колеге у бањИ Дворови да ходате улицом. То Вас чека што прије схватиш мање ћеш да патиш. Пустите празне приче јер све је јасно ко дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

06.10.2017 18:41

Кад це полиција МУПа РС ступити у штрајк, најмање плаћена полицијска организација у БиХ, Лукач се курци неком професионалносцу и високим степеном морала и спремности, а полицајци раде у биједним условима за плату дупло мању него колеге у БиХ, да не спомињемо Брцко Дистрикт. Усвојите закон или правилник о преласку у друге полицијске агенције па ћете видјети колико ће вам полиције остати у МУПу РС. Све је на дну дна осим кадровског политичког непотизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кико

07.10.2017 14:37

У Приједору Мирко Совиљ са ноздрвама ко у вола краде колеге и прима преко везе чланове днс,шљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХИТНО

07.10.2017 15:43

ХИТНО ПОДИЦИ ОПТУЗНИЦУ ПРОТИВ ДЗАЈИЦА И СТЕВАНДУЦА ДОК УКБЦ БАЊА ЛУКА НИЈЕ ПРОПАО ОБОЈИВУ ПРОЗЈЕРАТИ ПОД ХИТНО СТО ДАЉЕ ОДАВДЕ НА НОВИ ЗЕЛАНД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

07.10.2017 17:01

Одем на "рутинску" операцију и зарадим бактерију и сепсу. Кажу то је нормално, дешава се. Одем на ВМА и др ме спаси..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калабиц геометар из Ваљева

08.10.2017 15:58

Стевандиц смеце дебело дрварско љугавац фујј

ОДГОВОРИТЕ