Povećanje plata ili protesti

Povećanje plata, izlazak na ulice i nove krivične prijave protiv direktora bolnica i domova zdravlja sljedeće su koraci koje će poduzeti zdravstveni radnici u Republici Srpskoj. Ovo je za Buku potvrdio Miodrag Femić, predsjednik Unije sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske. Kaže da su medicinari odlučili slijediti primjer kolega iz Sarajeva i zatražiti bolje uslove i povećanje plata.

Republika Srpska 05.10.2017 | 20:42
Povećanje plata ili protesti
“ Glavni odbor je donio odluku tražićemo povećanje plata za sve radnike u zdravstvu, kako bi osigurali koliko toliko pristojan život ljudima koji rade i kako bi pokušali zaustaviti egzodus medicinskih radnika koji odlaze na rad u inostranstvo najviše zbog loših uslova i slabo plaćenog posla. Ako nam ovo ne ispune izlazimo na ulice, drugog rješenjanema. Moraćemo izraziti svoje negodovanje jer ovako se više ne može, dotakli smo dno, dublje ne možemo”, kaže za Buku Femić.

Napominje  da dugovanja zdravstvenih ustanova rastu ili u najboljem slučaju  tapkaju u mjestu, a da neke bolnice poput one u Doboju i Gradišci dižu nove kredite  i ulaze u još veću dubiozu.

Unija nastavlja i sa podnošenjem krivičnih prijava protiv protiv direktora zdravstvenih ustanova . Nakon prijava  protiv direktora Bolnice u Istočnom Sarajevu Gorana Todorovića, te smijenjenih direkoraa UKC RS RS Mirka Stanetića, i direktora dobojske bolnice Vlade  Đurđevića,  uskoro slijede i krivične prijave protiv direktora domova zdravlja u Banjaluci i Prijedoru.

“U zadnji par mjeseci pojedine ustanove su počelo sa izmirivanjem doprinosa, a sva ostala dugovanja stoje. M ćemo nastaviti sa podnošenjem krivičnih prijava protiv svih direktora zdravstvenih ustanova koji duže od pet mjeseci nisu izmirili dugovanja za poreze i doprinose. Još uvijek se dešava da medicinski radnici ne mogu ovjeriti svoju knjižicu ili to mogu uraditi na dva, pet, šest dana. To je neka njihova politika koju ja ne razumijem I to vise nećemo tolerisati”, zaključio je Femić.

Dug zdravstva  premašio 113 miliona maraka

O kolikim dugovanjima je riječ najbolje ilustruju podaci koje je objelodanio Fond zdravstvenog osiguranja a koji govore  da je dug zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj po osnovu neuplaćenih doprinosa za PIO u posljednjih pet godina porastao čak 19 puta!

Tako je ukupni dug po ovoj osnovi prije pet godina, odnosno 2012. iznosio 12,4 miliona, da bi na kraju marta ove godine iznosio 113.003.112 maraka.

(Buka)

Komentari / 67

Ostavite komentar
Name

Zeki Press

05.10.2017 18:47

Vidite da je broj 113 magican, bilo u postotcima, bilo u dugovima. Znaci da je "reformska agenda" pogodila u centar problema. Sa ovim brojem se moze opisati i nasa kreditna politika: uzmes 100 mil kredita, a vratis 113 mil. Prakticno nema sta tu da se kaze, fakticki smo cisti, financijski.

ODGOVORITE
Name

DEGOTHIA

05.10.2017 20:06

KAŽU DA OD 15.OKTOBRA KREĆE "TARAPANA"... SINDIKAT DOKTORA ČEKA DA BOGDANIĆ KONAČNO OBJAVI NOVI NACRT ZAKONA O ZDRAVSVENOJ ZAŠTITI KOJI JE KATASTROFA I ZA PACIJENTE I ZDRAVSTVENE RADNIKE... A BOGDANIĆ POKUŠAVA DA SAČUVA SVOJU STOLICU BAR JOŠ DVA MJESECA - PA SE ZAKON NE OBJAVLJUJE... BIĆE URNEBESA, A DOKTORI ĆE TRAŽITI POVEĆANJE OD NAJMANJE 5% ILI NEMA VIŠE SISTEMA... PA NEĆE ONI DA SUTRA ŠTRAJKUJU GLADOVANJEM.

Name

Kurir

06.10.2017 06:22

Mozete vi protestvovati koliko hocete!!!!... ali prazna nepuca!!! Zdravstvo je unisteno jos od Skrbica koji ga zakopao, a Bogdanic sahranio, i dok je god ovi crveni na vlasti i stranackog zaposljavanja, brzi medicinski skola koje preko noci daju diplomu tu napretka nema, sve iskusne sestre i doktori odose, ostaju samo lojalni rezimu i sa sumljivim diplomama.

Name

re Kurir

07.10.2017 15:32

Slažem se i svakako treba dodati da ih ne treba podržati jer ni upola ne rade mnogi. U klinickom centru kada se dođe pi hitnom slučaju noću ceka vas uspavana r ekipa koja vam daje jputnice kod privatnika i ako su aparati na odjelima tu, a ljudi po odjelima spavaju. Na preglede u pihedinim idima kada dođete vidite da neki ni dva slučaja ne rijese, a tu su i tehnicari koji dangube jer im je dr. negde u navodnoj posjeti. Stanje u kom se nalaze nije ništa drugo nego rezultat podanistva i svakako da debelifuzi napreduju u takvoj atmosferi. Slanje u privatne prakse u svakoj oblasti gde je moguc profit je na vrhuncu i oni sute o tome. Cesto puta nadutost tih dr. je iznad svake ljudske mere i bemaju respekta prema drugim oblastima i profesijama. Prilikom dobijanja specijalizacije trebalo bi da potpisu barem petnestogodisnji ugovor o radu, te onaj ko zeli da napusti da vrati procenjena sredstva doskolovavanja. To je praksa koja nikada nije podržala istala zanimanja i industrijute ih trtreba ostaviti da se samu bore. Mogu i vani otici al mnogi rade poslove nizeg ranga i ne dobijaju posao dr. Obicno su njegovatelji te vremenom se vrsi preispitivanje diploma. Jedna bitna stvar je takođe da su dt. Politicari uniszili zdravstvo, a da se oni proteraju moraju radnici ustati.

Name

Kiltec

07.10.2017 15:33

Pa dosao je Dzajic i Stevandic da nam zdravstvo procvijeta .

Name

re DEGOTHIA

07.10.2017 16:25

Pa vidiš da ovi nista ne shvataju - da je zdravstvo u kolapsu isključivo "zahvaljujući" monstrumu Bogdanicu, jer on je jedini ljigavac koji je spreman da potpiše ona rješenja koja niko drugi ni u snovima nije smio. I tako je doveo zravstveni sistem na samo dno. Priča se da je na to pristao da bi sačuvao stolicu u Banji Vrućici, a tamo je za V.D.-a postavio onog slinavog Radoševića koji je protivzakonito V.D. već 5 godina.

Name

Dado Vranješ

07.10.2017 18:51

Doktori..., doktori vi znate da imate duplo veću platu od lekara Kliničkog centra Srbije i VMA. To isto važi i za ostale medicinske radnike. Dozovite se pameti....

Name

MASALA

07.10.2017 19:22

Bice 251 milion sad kad su dosli Dzaja i Stevandic.

Name

Doktor Stara Skola

08.10.2017 05:51

Pa imate gospodo kolegu Lazu Prodanovica, direktno u vrhu vlasti i sekte. Valjda on razumije vase probleme, pa ce vas podrzati u ostvarivanju vasih prava. A umjesto doprinosa koji vam se ne uplacuju, uzimajte ispod stola od pacijenat (sto vecina i radi) i uplacujte privatno osiguranje

Name

vidak

05.10.2017 18:51

Ovih smorova neko nema ništa vi hoćete još... sve napolje

ODGOVORITE
Name

dnk

05.10.2017 19:49

Momak, mrš sa portala.Medicinski fakultet je najteži od svih i u svim zemljama svijeta a posao i doktora i sestre je najodgovorniji jer oni rade sa živim ljudima, ne sa papirom, ciglom ili kompjuterom.Škrbić je uništio najvažniju oblast u državi- zdravstvo a time i zdravlje naroda.Podrška Femiću i svim zdravstvenim radnicima u RS koji rade svaki dan svoj posao iako im plate kasne i do godinu dana !

Name

RE DNK

05.10.2017 20:37

Medicinski fakultet je teško završiti,ali kako gdje.Nije isto u Beogradu,Banjaluci i Foči.Ovi doktori što su ostali u RS su u većini slučajeva nekvalitetni jer budimo realni veće i bogatije bolnice van granica traže kvalitetne i plaćaju ih veoma dobro i nude vrhunske uslove rada tako da su oni i otišli.Ostali su oni doktori koji se uporedo bave politikom i do pozicija i u zdravstvenim institucijama(šefovi klinika i direktori) dolaze po političkoj liniji.Tada primaju medicinske seke kao glasačke i poneki i seksualne vojnike,a nemilice nemedicinsko osoblje.Plate do 5000,ali bez doprinosa,uslovi rada 0.Što je lošiji doktor,to je veći političar,narcis,maneken tako da narod nema gdje da se liječi i nema ko da ga liječi.

Name

Ima ko hoće raditi

05.10.2017 21:02

A koji fakultet je lak elektro jel? Sad medecinski fakultet ne polaže prijemni već 4000 km i upišeš mefecinu . A posao medecinski radnika je lagan i ne rade ništa ne donose pacijentu tutu ili čašu vode nedaj bože biti u bolnici. A Škrbić je nekad od strane medecinski radnika bio kovan u zvjezde najbolji a sad . SRAMOTA bezobrazni ste . Ako ne valja u RS idite u tu Njemačku kojom prijetite dosta više ako vam ne valja pustite ljude sa biroa da oni rade. Jedva čekam.

Name

Roki za DNK

05.10.2017 21:17

Vecina doktora ne zna kolika su mu primanja, zato sto ima iz vise dijelova, dezurstvo, rad na kabinetu, rad na fakultetu, rad na terenu. Vrlo malo ih ima da nemaju ove beneficije, a da ne pisem kolika im je plata.Jedino doktora medicine nema na zavodu za zaposljavanje, a sto se tice drugih profila, ogroman broj ih ima na zavodu. Kome trebaju, elektroinzenjeri, masinski inzenjeri, poljoprivreda, sumarstvo, svi oni cekaju po pt sest godina i pitanje je hoce li ih iko primiti.

Name

Re vidak

05.10.2017 22:56

Samo gas odavde!

Name

P

06.10.2017 06:00

JA SAM ZAVRŠIO PRAVNI FAKULTET(DRŽAVNI),OZBILJAN I TEŽAK FAKULTET SA HILJADAMA STRANA SUVOG TEKSTA I ČLANOVA ZAKONA , POLA ZDRAVLJA SAM IZGUBIO BUBAJUĆI NOĆU I DANJU I JAVNO PRIZNAJEM I TVRDIM DA JE MEDICINA NAJTEŽA I NAJDUŽA(6 GODINA STUDIJA ZA OPŠTE ZVANJE DOKTORA PA JOŠ 4 GODINE STUDIRANJA ZA SPECIJALISTU I TO JOŠ AKO NE OBNOVIŠ NIJEDNU GODINU).IMAO SAM A I SADA IMAM DOSTA DRUGOVA KOJI SU PROŠLI KROZ SVE TO A I JA NA NEKI NAČIN SA NJIMA.NIKAD NE POTCJENJUJTE DRŽAVNE MEDICINSKE FAKULTETE VI KOJI IH NISTE STUDIRALI.DANAS ZA PAR HILJADA KUPE PRIVATNE MENADŽMENTE I OSTALE SPRDNJE OD FAKULTETA I ODMAH U ZGRADU VLADE ILI GRADSKE I OPŠTINSKE UPRAVE.NEREALNO I NEPRAVIČNO,JADNO.POZDRAVLJAM I PODRŽAVAM SVE MEDICINSKE RADNIKE, POSEBNO DOKTORE P.S. (IZUZETAKA IMA JER U SVAKOM ŽITU IMA KUKOLJA A I SISTEM JE TAKAV DA SMO SVI MI SVAKI DAN SVE POKVARENIJI , ZLOBNIJI I LJUBOMORNIJI !

Name

Veliki gazda

06.10.2017 07:16

Ima doktora na birou nemoj pričati laž. Idi na biro pa pitaj

Name

TUŽNO I ISTINITO

06.10.2017 07:17

Javašluk,nerad,neljubaznost,drskost i bezobrazluk osnovne su karkteristike našeg medicinskog osoblja.Ovakav odnos je prema pacijentima počevši od ambulanti do kliničkih centara.Stričnost i sposobnost su posebna tužna priča. U mjesto u kojem ja živim i u kom trenutno medicinari štrajkuju,a svi su tobože specijalizirli, SPOSOBNI SU SAMO PREPISATI RECEPT I NAPISATI UPUTNICU.Koliko vole mito svima je poznto,znam da postoje i tačno određeni mericinski radnici,neka vrsta kurira koja se isključivo bavi preuzimanjem mita,to im je osnovno zanimanje(VEZA,PACIJENT-KURIR-DOKTOR).Sve ovo može da opovrgne samo onaj ko nikad nija bio bolestan i nije tražio medicinsku pomoć

Name

re tuzno i istinito

07.10.2017 14:01

Bez konkurencije nema zdravog zivota.

Name

Ljudi

05.10.2017 18:53

NETREBA VAM PROTEST VAMA JEDNO TREBA DA SMIJENITE PREDSEDNIKA RS ON VAS UGROZAVA SAMO VI GLASAJTE ZA DODU PA RADITE BEZ PLATA JADNA NASA DRZAVA BIH

ODGOVORITE
Name

Kita

05.10.2017 21:20

Možemo se zahvaliti za ovo samo Ranku Skrbicu. On nam je oteo i plate i tople obroke i regrese i ogreve i zimnice. I od tih para namirivao svoje pljačkaške pohode koji i dan danas traju. A mi polovnu jaknicu ako kupimo srecni smo. Bezdusnik. Monstrum.

Name

Ljudine

07.10.2017 15:35

Treba na izborima pobijediti i poslije toga smjene a onda tuzilastvo i Foca.

Name

Vremeplov

07.10.2017 19:45

Prvo Skrbic sad Stevandic.

Name

Ćiro

05.10.2017 19:04

Oni bi i da rade i da primaju platu!?

ODGOVORITE
Name

hajmo u buducnost

05.10.2017 20:27

A zakonski je predvidjeno ili jedno ili drugo.

Name

xxx

05.10.2017 21:00

Ne...Oni bi da rade,imaju ovjerene knjizice i primaju platu!!! E, pa nece moci.....

Name

Bubana

07.10.2017 06:07

Neka budu bar ovjerene knjizice bez plate. Ima medju nama zarazenih, uf, uf..

Name

Ne idimo u krajnost

08.10.2017 09:02

Ima prostora za povecanje plata. Nek rukovoddtva nolnica manje kradu i manje zapodljavaju u Banjoj luci Stevandic i onaj smjesni direktir uzimaju 5000 za mjesto sestre a zamislite za doktorsko mjesto ili specijalizaciju nabavke lijekova sve idu preko Dtevandica i sefova odjela koji ucjenjuju pacijente da im propisu skuplje lijekove Stevandic je uvezao trgovinu lijekovima a stetne ugovore da ne spominjemo bice posla za tuzilastvo

Name

Medicinar banjalucki

05.10.2017 19:15

Ma nema od toga ništa, svima se tresu gaće od Stevandica. Prvo tzv. generalni direktor Djajic, pa onda tzv. ministar Bogdanic, pa ovi iz tzv. sindikata. Doktorica Romana iz naseg sindikata plače od muke ali joj dzabe. A stanje nikada gore biraju se pacijenti koji dobiju terapiju ostalima gola infuzija bez lijeka.

ODGOVORITE
Name

Odoh ja

05.10.2017 19:35

Gospodo medecinari to ste trebali misliti prije 7 godina sad samo ideš ka dnu. Bježite u Njemačku to je zakon za Vas. Možda Vam pomogne Dodik glasali ste svih ovih godina. Što prije shvatiš manje ćeš da patiš.

Name

re odoh i ja

07.10.2017 14:04

U Nemacke nema daj MI-TO nego zvonce radi deda se ukakio ide zavrsi to.

Name

Zlo je

07.10.2017 15:36

Stevandi i Dzajic.

Name

Bravo

07.10.2017 19:46

Supa Stevandic je dno dna svi u straj smjeniti Stevandica i Dzajica.

Name

NEMA DRUGE

08.10.2017 08:57

GENERALNI STRAJK PRVO UKBC BANJA LUKA SMJENA STEVANDICA HITNO HITNO CAK I OTKAZ JER NIKAD NIJE NA POSLU OSIM KAD NESTO STELI I UZIMA PARE HAJD SMJENITI I DZAJICA JER JE SLAB I NEMA PETLJU SUPROTSTAVITI SE OLOSU ZNACI NIJE ZA RUKOVODIOCA GENERALNI STRAJK ZA POVECANJE PLATA ZA IZNOS KOJI JE STEVANDIC UKRAO I PONISTITI SVA IMENOVANJA ID DOLASKA STEVANDICA ZA RUKOVOFIDIOCA UKBC BANJA LUKA

Name

Biće bolje

05.10.2017 19:17

U Njemačku tamo je raj za medrcinske radnike. Ajde gospodo ili je to prazna priča.

ODGOVORITE
Name

Brzi

05.10.2017 19:43

Zdrastvo treba dati u privatne ruke pa nek stajkuku kolilo hoce.Treba To sve skinut SA drzavnih jasala.

Name

Gore

05.10.2017 20:02

POSTOVANI,ZDRAVSTVENI RADNICI.VASE NEZADOVOLJSTVO APSOLUTNO RAZUMJEM.MEDUTIM,DAJ SE VI PREISPITAJTE KOLIKO STE DOPRINIJELI SVOJIM PROBLEMIMA.KAKO MENE LIJECITE JER IMAM OVJERENU ZDRAVSTVENU KNJIZICU,A VI NEMATE JER STE PRIDTALI DA VAM SE NE UPLACUJU DOPRINOSI GODINAMA.VI STE TO ZNALI, ALI OPCIJA JE CUTI DA PRIMAM PLATU.RAZUMIJEM VAS,ALI GDJE SU USLOVI ZA PENZIJU.JEDAN JE DIREKTOR A VAS PREKO HILJADU IMA DA OBEZBJEDI VAM DUGUJUCA SREDSTVA ILI GA BLOKIRATI DA NE IZLAZI IZ SVOJE FOTELJE DOK NE RIJESI.ZASTO STE DOZVOLILI DA IMA VISE NE MEDICINSKOG OSOBLJA UPOSKENOG NEGO MEDICINSKOG.AKO NE POSTANETE,, PAPCI,,STEVANDICA IDU VAM JOS CRNJI DANI.ZASTO TEHNICKO OSOVLJE SKOLOVANO DOZVOLI DA IM KOLEGICE I KOLEGE BUDU FRIZERKE,KROJACICE ILI SA CETIRI RAZREDA OSNOVNE SKOLE JER SE MEDICINSKI TEHNIVAR POSTAJE ZA SAT VREMENA U ŠIROKOM BRIJEGU.KOLIKO IMATE U ZDRAVSTVU KUPLJENI LJEKARA U S.MITROVICI,BRCKOM,U BL KOD ŠKRBICA.MINISTAR ZDRAVLJA VAS OVILAZI I PRICA VAM O FASADAMA I BOJI HODNIKA.SINDIKAT NEMA AUTORITET JER SAMO MOGU RADITI ONO STO RANKA MISIC DOZVOLI.HUMANO JE TESKOM SLUCAJU PRUZITI POMOC, I GENERALNI STRAJK U KONTINUOTETU.INACE OD PRICE NEMATE NISTA I VODE VAS U PROSJAKE.

Name

Ozna

05.10.2017 20:03

Brzi, ne lupetaj.

Name

Veliki baja

05.10.2017 21:05

Brzi je u pravu. Sa velikim gubitkom i deficitom šta drugo nego prodati i biće privatno zdravstvo. Možda kupi Škrbić.

Name

Saša

07.10.2017 17:36

Dajte vi zdravstvo u privatne ruke, ali 285 KM doprinosa za zdravstvo iz moje bruto plate dajte meni na ruke. Svakako se, hvala Bogu, ozbiljnije razbolim tek jednom u 4-5 godina, pa ću sam odlučiti gdje ću se i kako liječiti.

Name

@ Tip top

05.10.2017 19:32

Lijecit ce mo se cajevima,nama dokturi ne trbaju lijecite Stevandica,Dodija i Cubrilovica.

ODGOVORITE
Name

Uh

05.10.2017 19:33

Neda dodik

ODGOVORITE
Name

Tomislav

05.10.2017 19:36

STACE U NJEMACKOJ KAD JE TO ZEMLJA HRVATA SVI SU PROTIV NJIH A SVI ZARADJUJU KO HRVATA DAL SLOVENIJA DAL AUSTRIJA DAL HR DAL NJEMACKA A KO RADI U RS NIKO I KO RADI NEMA PLATE

ODGOVORITE
Name

Za TOMISLAVA

05.10.2017 21:16

DUBROVNIK TRAZI LJEKARE OPSTE PRAKSE, BEZ USLOVA NA NACIONALNU PRIPADNOST,SMJESTAJ I PLATA BLIZU 5000 konvertbilnih maraka kada se proračunaju kune.UKC MOSTAR bio bi ugašen da nije LJEKARA BOSNJAKA i Srba.A 2002 god.ova dva naroda tada su tretirani kao strani državljani.SAMO SU VALIDNE DIPLOME SA LISTICE-SIROKOG BRIJEGA.

Name

BOBA

05.10.2017 19:37

O ZDRAVSTVU TREBA GOVORITI SVAKI DAN.TU JE JAKO VELIKA KORUPCIJA. POČEV OD NE UPLAĆENIH DOPRINOSA. JAVNIH NABAVKI. SVI GRCAJU U GUBITCIMA. NJIHOVI DIREKTORI SU VEOMA USPJEŠNI.VEĆINA SE BAVI POLITIKOM.PORESKA IH ŠTITI GDJE JE TU KRAJ .

ODGOVORITE
Name

Pro.Dr.Mr.Sci.

05.10.2017 19:41

Možete štrajkat koliko hoćete para jednostavno nema, kraj priče.

ODGOVORITE
Name

Perics

05.10.2017 21:01

Kako nema para? Doktor penzioner prima penziju, radi po starackim domovima, forenzici, psihijatriji, bolnicama....pa boze ispade da covjek radin30 sati dnevno.NJEGA U PENZIJU I ETO POSLA ZA BAR TRI DOKTORA.J..EM TE DRZAVO.

Name

Nema raja bez rodnog kraja

05.10.2017 21:06

To je istina.

Name

zoka

05.10.2017 20:03

Onoga momenta kada se u zdravstvenim ustanovama rijesite viska radnika,mozdase moze i necemu boljem nadati,ovako nista,naprimalose od spremacica,vozaca,pa do ljekara,zamislita jednu samo ustanovu u kojoj imate viska deset ljekara i ostalih deset,etovam na godisnjem nivou odmah bacenih pola miliona maraka,e tuje vejiki Problem u zdravstvu,

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

05.10.2017 21:00

Plata nema. More bit bidne, ali sada, nema. Mogu čekat pet dana, mogu čekat des dana, deset godina, ali plata nema, a oni nek čekaju.

ODGOVORITE
Name

@nema problema

06.10.2017 04:48

Zamisli odes doktoru, radi se o glavi. A on papcina kao Vojin? To se zove sistem vrijednosti.

ODGOVORITE
Name

Mislis

08.10.2017 12:51

Mirosljevic odvedes djete papku i alkosu iz stevandiceve stranke

Name

Marko

06.10.2017 06:05

Ostace samo stariji doktori i starije med sestre,ja znam desetak seatara i sve do jedne su na kursu njemackog i odlaze.Njih sad ne intereauje ni strajk,niti hoce li uplatiti doprinose ili nsce....izdrzace ovako jos par mjeseci,kasno je !

ODGOVORITE
Name

Valeria

06.10.2017 07:20

Što onoliko medecinari u domu zdravlja u Višegradu štrsjkuju. Idite u Njemačku. A Banja Dvorovi hodaju po ulicama a Njemačka čeka vapi za radnike

Name

Re Ima ko hoce raditi

06.10.2017 06:22

Vi ste vise ogorceni na zdr.radnike,doktore,nego na Milu koji vam kožu sa ledja guli..Vise ste ogorceni na ljekare nego na Špirica koji kćerki kupi stan u Beču za 400 000 e..Jesam ljekar i idem odavde u Njemacku..hirurg sam i muka mi je vise od ovog retardiranog naroda.A konkurs za upis na med.fax je bio javan,pa gospodo draga sto niste konkurisali.Ja kao hirurg necu da radim za 2300 KM a ako maš.ing ili elektro ing.hoce da rade za 800 KM ,to je njihov problem..pozz

ODGOVORITE
Name

Lud vjeruje zbunjenom

06.10.2017 07:31

Doktore Vi ste glasali za Dodika i tog Špirića i zahvaljujući vam je kupio ćerki stan u Beču. Što sad bježite? Do juče ste se klanjali SNSD. Boljitak zdravstvu donijet će Stevandić

Name

Xx

06.10.2017 07:38

Nemate pravo da ljude zovete retadiranim a idi i daleko ti lijepa kuća. A medecinu nikad ne bi upisao to je odvratno kad vidim onog Stevandića ili Škrbića . Druže nemaš ti školu a kamoli fakultet kad narod nazivaš retadiranim. SRAMOTA

Name

Yy

06.10.2017 08:34

Samoživan. Koga ovaj da liječi a kamoli operiše. Ovaj mrzi sam sebe.

Name

Bravo

07.10.2017 15:41

NENAD STEVANDIC JE DOBIO OD DODOA OTVORENO DA RADI STA HOCE KSO PRIJE NJEGA SKRBIC ZNACI JOS JEDAN PLJACKAS JE DOBIO KONCESIJU DA UZIMA OD FARMACEUTSKIH KUCA OD UGOVORA LOVU ZA ZAPOSLJAVANJE I UNAPRIJEDENJA SAMO NISAM SIGURAN OSTAVI LI STA ZA DZAJICA V..

Name

de

06.10.2017 06:51

Idite u Njemačku. Kome nije dobro naša prijateljska zemlja Njemačka prima sve koji hoće raditi

ODGOVORITE
Name

Njemacka

08.10.2017 07:23

U Njemackoj se mora raditi.Za jednog ljekara ili sestru naprimer veliko je pitanje biti dole i parazitirati,ispijati kafe dok pacijenti cekaju po cekaonicama,citati novine,primati plave koverte itd ili doci u Njemacku gde se mora raditi,nema pijanja kafa kad se prohte nema ljecenja frustracija na pacijentima vec se svakom pacijentu mora prici sa postovanjem i osmjehom i kad ustanes na ljevu nogu..Po meni bolje je ostati dole blji su uslovi rada ustvari nerada

Name

Veliki gazda

06.10.2017 07:49

Nema povećanja samo možete kao vaše kolege u banjI Dvorovi da hodate ulicom. To Vas čeka što prije shvatiš manje ćeš da patiš. Pustite prazne priče jer sve je jasno ko dan.

ODGOVORITE
Name

Policajac

06.10.2017 18:41

Kad ce policija MUPa RS stupiti u štrajk, najmanje plaćena policijska organizacija u BiH, Lukač se kurci nekom profesionalnoscu i visokim stepenom morala i spremnosti, a policajci rade u bijednim uslovima za platu duplo manju nego kolege u BiH, da ne spominjemo Brcko Distrikt. Usvojite zakon ili pravilnik o prelasku u druge policijske agencije pa ćete vidjeti koliko će vam policije ostati u MUPu RS. Sve je na dnu dna osim kadrovskog političkog nepotizma.

ODGOVORITE
Name

kiko

07.10.2017 14:37

U Prijedoru Mirko Sovilj sa nozdrvama ko u vola krade kolege i prima preko veze članove dns,šljam.

ODGOVORITE
Name

HITNO

07.10.2017 15:43

HITNO PODICI OPTUZNICU PROTIV DZAJICA I STEVANDUCA DOK UKBC BANJA LUKA NIJE PROPAO OBOJIVU PROZJERATI POD HITNO STO DALJE ODAVDE NA NOVI ZELAND.

ODGOVORITE
Name

marija

07.10.2017 17:01

Odem na "rutinsku" operaciju i zaradim bakteriju i sepsu. Kažu to je normalno, dešava se. Odem na VMA i dr me spasi..

ODGOVORITE
Name

Kalabic geometar iz Valjeva

08.10.2017 15:58

Stevandic smece debelo drvarsko ljugavac fujj

ODGOVORITE