Дикићево стање здравствено тешко

Тешко је здравствено стање генерала Братислава Дикића, који је оптужен за државни удар у Црној Гори за вријеме октобарских избора прошле године, и прогноза је неизвјесна, рекао је његов адвокат Милан Петровић.

Регион 05.10.2017 | 18:33
Дикићево стање здравствено тешко
Петровић очекује брзу и хитну реакцију Владе Србије и надлежних институција у Србији како би се оптуженим у афери "државни удар" обезбиједиле гаранције.

Адвокат каже да је јутрос посјетио Дикића, који је оперисан у Клиничком центру у Подгорици и, према ријечима љекара, операција је протекла уредно и налази се у стабилном стању.

"Надамо се најбољем, али према неким резултатима изгледа да је болест заиста отишла и да је до рецидива карцинома опет дошло", истакао је Петровић за подгорички портал ИН4С.

Он је навео да се чека хистопатолошка анализа резултата ткива које је одстрањено током операције и тада ће се знати исход, односно протокол, на основу кога ће бити настављено њеново лечење, укључујући хемотерапију и зрачење.

Упркос гаранцијама Министарства правде Србије, Дикић није пуштен на лијечење.

"Својевремено смо упутили захтев Министарству правде, одељењу за међународну правну помоћ и добили од њих одговор да је Министарство правде Србије спремно да, у складу са уговором који постоји између Црне Горе и Србије, поступи у потпуности по уговору у случају да Братислав Дикић и други оптужени буду пуштени ради лечења на слободу, и да ће у случају да се не одазову позиву суда Министарство правде поступити у свему по уговору на захтев Црне Горе и та лица испоручити", каже Петровић.

Он истиче да то није било довољно за органе Црне Горе, Тужилаштво и Суд, тако да су они су до сада одбијали све захтјеве.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

хммммм

05.10.2017 17:00

Који лопови ови Срби..Искористили знање и моћ Дикица и сад га гурнули Црногорцима да га лијече ..Мудро нема шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛ

06.10.2017 07:22

Ова Црна Гора је ругло од државе.

Name

Драган

05.10.2017 17:10

Људи, ко вама пише овакве наслове? Да ли је ово одраз ваше неписмености или се, можда, додворавате необразованом делу становништва?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драган

06.10.2017 10:44

Пишу ''новинари''. У чему је проблем, ово је на црногорском језику... хахахахаха

Name

Вирус

06.10.2017 13:05

Преписа цовек ту цг и оне у њој.