Dikićevo stanje zdravstveno teško

Teško je zdravstveno stanje generala Bratislava Dikića, koji je optužen za državni udar u Crnoj Gori za vrijeme oktobarskih izbora prošle godine, i prognoza je neizvjesna, rekao je njegov advokat Milan Petrović.

Region 05.10.2017 | 18:33
Dikićevo stanje zdravstveno teško
Petrović očekuje brzu i hitnu reakciju Vlade Srbije i nadležnih institucija u Srbiji kako bi se optuženim u aferi "državni udar" obezbijedile garancije.

Advokat kaže da je jutros posjetio Dikića, koji je operisan u Kliničkom centru u Podgorici i, prema riječima ljekara, operacija je protekla uredno i nalazi se u stabilnom stanju.

"Nadamo se najboljem, ali prema nekim rezultatima izgleda da je bolest zaista otišla i da je do recidiva karcinoma opet došlo", istakao je Petrović za podgorički portal IN4S.

On je naveo da se čeka histopatološka analiza rezultata tkiva koje je odstranjeno tokom operacije i tada će se znati ishod, odnosno protokol, na osnovu koga će biti nastavljeno njenovo lečenje, uključujući hemoterapiju i zračenje.

Uprkos garancijama Ministarstva pravde Srbije, Dikić nije pušten na liječenje.

"Svojevremeno smo uputili zahtev Ministarstvu pravde, odeljenju za međunarodnu pravnu pomoć i dobili od njih odgovor da je Ministarstvo pravde Srbije spremno da, u skladu sa ugovorom koji postoji između Crne Gore i Srbije, postupi u potpunosti po ugovoru u slučaju da Bratislav Dikić i drugi optuženi budu pušteni radi lečenja na slobodu, i da će u slučaju da se ne odazovu pozivu suda Ministarstvo pravde postupiti u svemu po ugovoru na zahtev Crne Gore i ta lica isporučiti", kaže Petrović.

On ističe da to nije bilo dovoljno za organe Crne Gore, Tužilaštvo i Sud, tako da su oni su do sada odbijali sve zahtjeve.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

hmmmmm

05.10.2017 17:00

Koji lopovi ovi Srbi..Iskoristili znanje i moć Dikica i sad ga gurnuli Crnogorcima da ga liječe ..Mudro nema šta.

ODGOVORITE
Name

LLL

06.10.2017 07:22

Ova Crna Gora je ruglo od države.

Name

Dragan

05.10.2017 17:10

Ljudi, ko vama piše ovakve naslove? Da li je ovo odraz vaše nepismenosti ili se, možda, dodvoravate neobrazovanom delu stanovništva?

ODGOVORITE
Name

Ре Драган

06.10.2017 10:44

Пишу ''новинари''. У чему је проблем, ово је на црногорском језику... хахахахаха

Name

Virus

06.10.2017 13:05

Prepisa covek tu cg i one u njoj.