Сјајан је, али да ли ће морати да заврши каријеру?!

Талентовани нападач Лајпцига и репрезентације Немачке Тимо Вернер сусрео се са озбиљним здравственим проблемом.

Фудбал 07.10.2017 | 21:00
Сјајан је, али да ли ће морати да заврши каријеру?!
Млади Тимо Вернер израста у врхунског аса. Прошле године био је најзаслужнији за то што је Лајпциг заузео друго место у Бундеслиги са 21 постигнутим голом, а у истом тону наставио је ове сезоне.

Он је већ забележио пет голова на укупно седам мечева, најбољи је стрелац свог тима и трећи у Бундеслиги.

Међутим, у Лајпцигу су озбиљно забринути за 21-годишњег репрезентативца Немачке.

Тимо Вернер је прошле недеље тражио замену током утакмице Лиге шампиона у Истанбулу, јер није могао да издржи буку коју су направили навијачи Бешикташа.

Он је у 32. минуту меча замолио тренера Ралфа Хасенхутла да га изведе из игре, а претходно је неколико пута морао да покрије уши. Забрињавајуће је то што је вернер на том мечу користио чепове за уши, али ни то му није било довољно.

Званично су из клуба саопштили да је у питању проблем са слухом. Ипак, изгледа са се ради се о много озбиљној ствари.

Вернеру је и претходног викенда пропустио меч Бундеслиге са Келном, а неће бити ни у саставу репрезентације Немачке за мечеве квалификација за Мундијал 2018, вечерас против Северне Ирске и у недељу против Азербејџана.

Спортски директор Лајпцига Ралф Рангник открио је да Вернер има проблем са "дисањем и циркулацијом".

"Забринути смо за Вернера. То у Истанбулу биола је веома необична ситуација, али пошто су се слични симптоми опет јавили морали смо озбиљно да их схватимо и да се побринемо за њих", рекао је спортски директор Лајпцига.

Он је рекао да је сада најважније утврдити о каквом поремећају је реч.

"Тренутно морамо да пронађемо везе између тих догађаја. Нема смисла бавити се нагађањима, већ проћи озбиљне анализе, заједно утврдити узроке и пронаћи начин за решење проблема. Није било смисла да га пустимо да наступи за репрезентацију ових дана, док не успоставимо праву дијагнозу", рекао је Рангник.

Тимо Вернер је будућност немачког и европског фудбала. Барселона и Реал Мадрид већ су показали интересовање за момка који је 1996. рођен у Штутгарту. А најбољи податак који показује о каквом таленту се ради је да је он у јуну дебитовао за репрезентацију Немачке, актуелног светског првака, и на осам мечева постигао чак шест голова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар