Sjajan je, ali da li će morati da završi karijeru?!

Talentovani napadač Lajpciga i reprezentacije Nemačke Timo Verner susreo se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.

Fudbal 07.10.2017 | 21:00
Sjajan je, ali da li će morati da završi karijeru?!
Mladi Timo Verner izrasta u vrhunskog asa. Prošle godine bio je najzaslužniji za to što je Lajpcig zauzeo drugo mesto u Bundesligi sa 21 postignutim golom, a u istom tonu nastavio je ove sezone.

On je već zabeležio pet golova na ukupno sedam mečeva, najbolji je strelac svog tima i treći u Bundesligi.

Međutim, u Lajpcigu su ozbiljno zabrinuti za 21-godišnjeg reprezentativca Nemačke.

Timo Verner je prošle nedelje tražio zamenu tokom utakmice Lige šampiona u Istanbulu, jer nije mogao da izdrži buku koju su napravili navijači Bešiktaša.

On je u 32. minutu meča zamolio trenera Ralfa Hasenhutla da ga izvede iz igre, a prethodno je nekoliko puta morao da pokrije uši. Zabrinjavajuće je to što je verner na tom meču koristio čepove za uši, ali ni to mu nije bilo dovoljno.

Zvanično su iz kluba saopštili da je u pitanju problem sa sluhom. Ipak, izgleda sa se radi se o mnogo ozbiljnoj stvari.

Verneru je i prethodnog vikenda propustio meč Bundeslige sa Kelnom, a neće biti ni u sastavu reprezentacije Nemačke za mečeve kvalifikacija za Mundijal 2018, večeras protiv Severne Irske i u nedelju protiv Azerbejdžana.

Sportski direktor Lajpciga Ralf Rangnik otkrio je da Verner ima problem sa "disanjem i cirkulacijom".

"Zabrinuti smo za Vernera. To u Istanbulu biola je veoma neobična situacija, ali pošto su se slični simptomi opet javili morali smo ozbiljno da ih shvatimo i da se pobrinemo za njih", rekao je sportski direktor Lajpciga.

On je rekao da je sada najvažnije utvrditi o kakvom poremećaju je reč.

"Trenutno moramo da pronađemo veze između tih događaja. Nema smisla baviti se nagađanjima, već proći ozbiljne analize, zajedno utvrditi uzroke i pronaći način za rešenje problema. Nije bilo smisla da ga pustimo da nastupi za reprezentaciju ovih dana, dok ne uspostavimo pravu dijagnozu", rekao je Rangnik.

Timo Verner je budućnost nemačkog i evropskog fudbala. Barselona i Real Madrid već su pokazali interesovanje za momka koji je 1996. rođen u Štutgartu. A najbolji podatak koji pokazuje o kakvom talentu se radi je da je on u junu debitovao za reprezentaciju Nemačke, aktuelnog svetskog prvaka, i na osam mečeva postigao čak šest golova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar