Нема признања Каталоније

Министар иностраних послова Ивица Дачић оцијенио је данас да је Шпанија највећи пријатељ Србије у ЕУ и додао да Београд неће признати "никакве једностране акте" које власти у Каталонији, послије спроведеног референдума о независности, буду донијеле у наредним данима.

Србија 05.10.2017 | 18:21
Нема признања Каталоније
Гостујући на Радио-телевизији Војводине, Дачић је казао да је веома важно да се у наредним данима види јасна подршка Београда очувању територијалног интегритета Шпаније.

"Симболично сам данас позвао амбасадора Шпаније, земље која веома често наступа оштрије од нас на међународном плану када је ријеч о заштити територијалног интегритета Србије јер они улазе у детаље. Хтио сам да пошаљем јасну поруку, као што Шпанија чврсто стоји иза нашег интегритета, тако и Србија подржава територијални интегритет Шпаније", рекао је Дачић.

Према његовим ријечима, Србија не жели да се на примјеру Каталоније примјени оно што је примјењено на Косову јер се ради о "једностраним актима који нарушавају међународно право".

"У случају Косова они су мислили да ће то бити јединствен случај. Биће оваквих случајева још у Европи", оцијенио је министар.

Дачић је оцијенио и да би ЕУ "највјероватније веома лако" једногласно утврдила признање независности Косова као услов за улазак Србије у Унију да како је рекао, нема пет чланица ЕУ које нису признале Косово, првенствено Шпаније и Кипра.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

борац

05.10.2017 16:37

Баја ц е да их подрзи друзи се са аустриским десницарима или боље фасистима то је његова раја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре борац

05.10.2017 17:10

Твоја глава није за двије ноге....

Name

Како

05.10.2017 18:11

А ко це подрзати Дидика ако се одлуци за одцјепљење? Србија неце да призна Католонију а како да онда свјет наговори да призна Р. Српску? Свјет це реци а сто нисте подрзали каталонију а зеља вам да Р. Српска се одвоји? Знаци Додик лазе и Р. Српска се никад неце одвојит од БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2017 18:38

Хаххаха ! Хаман сад тек “прогледдао’?

Name

Србија

05.10.2017 19:59

Шта је било кад сте се пробудили?

Name

Ману Цао

05.10.2017 18:17

Требао бих онда нарузити и Британце,Гибралтар је територија Спаније коју су окупирали Британци,а да они су тамо имали рефередум са питањем,да ли зеле и даље да остану у саставу Британије.Референдуми негдје вазе а негдје не,враг це га знати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

05.10.2017 18:25

Све земље које су окупирале друге народе неце признати Катаонију.Оне земље које немају ниста туде одмах це признати Каталонију.Ко би данас знао за Португалију да се нису одбранили од Спаније.Слобода свим покореним у свијету од Курда до Каталонаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

06.10.2017 04:49

Ко те пита шта будало

ОДГОВОРИТЕ