Радници пријете тужбама

Радници Бање Дворови који су у штрајку од 11. семпембра по други пут ове године, окупили су се испред градске управе у Бијељини, да мирним протестом, како су рекли, скрену пажњу на њихове проблеме. Они траже прије свега смјену управе Бање, као и измирење осам заосталих плата. Радници су најавили да је један од могућих наредних корака усмјерен ка Тужилаштву БиХ и већим инстанцама, као и нове, свакодневне протесте.

Република Српска 05.10.2017 | 17:35
Радници пријете тужбама
Радници Бање Дворови који су се окупили испред градске управе кажу да су затечени оваквом ситуацијом и чињеницом да им се нико не обраћа и не нуди рјешење, а предсједник Синдиката Зоран Остојић додаје да ће у понедјељак доћи на исто мјесто са пиштаљкама те захтјевом за Народну кухињу за око 200 радника и чланова њихових породица.

“Ми смо покушавали у протекла три дана да активирамо руководство Бање, Управни одбор и директоре да нам се обрате са рјешењем и да изађу пред раднике. Нажалост, они су ћутали, а у уторак су нас назвали и рекли да они не желе да се обраћају радницима јер их  нису ни поставили", рекао је Остојић, додајући да су одговорни само градској управи која их је поставила.

Виши физиотерапеут Сара Поповић је запослен у Бањи Дворови већ 30 година.

“Ми тражимо наше плате које смо поштено зарадили. они се играју са нама, са нашим живцима и здрављем, нико нам се не обраћа, исмијавају нас.”

И главна медицинска сестра Љиља Ђурић је исказала своје незадовољство.

“Ја сам непријатно изненађена самим доласком директора, јер дошли су са предрасудама о нама, као о грађанима другог реда. Смијенили су нас 10 људи и поставили на наша мјеста друге људе без икаквих рјешења за нас, фактички дуплирали су радна мјеста.”

Оснивачки капитал Бање је пет милиона, а садашња вриједност је 12 милиона марака. Ових 7 милиона неко је надоградио, а то нису биле држава нити општина, ми смо то финансирали из текућих прихода, да би нам сад то било отето, рекао је предсједник Синдиката и најавио наставак правне борбе и подношење нових тужби према вишим инстанцама као што је Тужилаштво БиХ.

За вријеме трајања протеста нико од градских челника није се обратио штрајкачима.



БН телевизија

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Атв

05.10.2017 16:13

П.о. закону обзиром да вам је зиро-рацун блокиран И имате платезну неспособност , директор је обавеза да ПОДНЕСЕ приједлог за покретање СТЕЦАЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Коста

05.10.2017 16:49

А заборавили сте да имамо РС коју нас преседник Доди цува,а јос хоцете у народну кухињу неце да мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

05.10.2017 17:34

Е мој Коста, овде је рјец о лосој политици локалне самоуправе, овде ти Додик ниста није крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

05.10.2017 17:35

Дајте Мији Софреницу да води бању Доворови, он је ваљда финансијски струцњак, нека показе своје знање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

06.10.2017 10:15

Какав је преварант и играч по питању финансија бања би процвјетала за 2 године његовог мандата, да су Богдо паметни па да га именују за директора Бање Дворови.

Name

Семберац

05.10.2017 20:48

Милион посто Мићо прави шему да се Бања приватизује за ситну лову. А коме би другом правио него себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шкрбић

06.10.2017 08:40

У Њемачку . Овдје нема пара а тамо вапе за медецинским радницима. Од протеста нема вајде. Купуј карту у једном правцу и бјежи

ОДГОВОРИТЕ