Radnici prijete tužbama

Radnici Banje Dvorovi koji su u štrajku od 11. sempembra po drugi put ove godine, okupili su se ispred gradske uprave u Bijeljini, da mirnim protestom, kako su rekli, skrenu pažnju na njihove probleme. Oni traže prije svega smjenu uprave Banje, kao i izmirenje osam zaostalih plata. Radnici su najavili da je jedan od mogućih narednih koraka usmjeren ka Tužilaštvu BiH i većim instancama, kao i nove, svakodnevne proteste.

Republika Srpska 05.10.2017 | 17:35
Radnici prijete tužbama
Radnici Banje Dvorovi koji su se okupili ispred gradske uprave kažu da su zatečeni ovakvom situacijom i činjenicom da im se niko ne obraća i ne nudi rješenje, a predsjednik Sindikata Zoran Ostojić dodaje da će u ponedjeljak doći na isto mjesto sa pištaljkama te zahtjevom za Narodnu kuhinju za oko 200 radnika i članova njihovih porodica.

“Mi smo pokušavali u protekla tri dana da aktiviramo rukovodstvo Banje, Upravni odbor i direktore da nam se obrate sa rješenjem i da izađu pred radnike. Nažalost, oni su ćutali, a u utorak su nas nazvali i rekli da oni ne žele da se obraćaju radnicima jer ih  nisu ni postavili", rekao je Ostojić, dodajući da su odgovorni samo gradskoj upravi koja ih je postavila.

Viši fizioterapeut Sara Popović je zaposlen u Banji Dvorovi već 30 godina.

“Mi tražimo naše plate koje smo pošteno zaradili. oni se igraju sa nama, sa našim živcima i zdravljem, niko nam se ne obraća, ismijavaju nas.”

I glavna medicinska sestra Ljilja Đurić je iskazala svoje nezadovoljstvo.

“Ja sam neprijatno iznenađena samim dolaskom direktora, jer došli su sa predrasudama o nama, kao o građanima drugog reda. Smijenili su nas 10 ljudi i postavili na naša mjesta druge ljude bez ikakvih rješenja za nas, faktički duplirali su radna mjesta.”

Osnivački kapital Banje je pet miliona, a sadašnja vrijednost je 12 miliona maraka. Ovih 7 miliona neko je nadogradio, a to nisu bile država niti opština, mi smo to finansirali iz tekućih prihoda, da bi nam sad to bilo oteto, rekao je predsjednik Sindikata i najavio nastavak pravne borbe i podnošenje novih tužbi prema višim instancama kao što je Tužilaštvo BiH.

Za vrijeme trajanja protesta niko od gradskih čelnika nije se obratio štrajkačima.



BN televizija

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Atv

05.10.2017 16:13

P.o. zakonu obzirom da vam je ziro-racun blokiran I imate plateznu nesposobnost , direktor je obaveza da PODNESE prijedlog za pokretanje STECAJA.

ODGOVORITE
Name

@ Kosta

05.10.2017 16:49

A zaboravili ste da imamo RS koju nas presednik Dodi cuva,a jos hocete u narodnu kuhinju nece da moze.

ODGOVORITE
Name

Ivo

05.10.2017 17:34

E moj Kosta, ovde je rjec o losoj politici lokalne samouprave, ovde ti Dodik nista nije kriv.

ODGOVORITE
Name

Jovan

05.10.2017 17:35

Dajte Miji Sofrenicu da vodi banju Dovorovi, on je valjda finansijski strucnjak, neka pokaze svoje znanje.

ODGOVORITE
Name

Realno

06.10.2017 10:15

Kakav je prevarant i igrač po pitanju finansija banja bi procvjetala za 2 godine njegovog mandata, da su Bogdo pametni pa da ga imenuju za direktora Banje Dvorovi.

Name

Semberac

05.10.2017 20:48

Milion posto Mićo pravi šemu da se Banja privatizuje za sitnu lovu. A kome bi drugom pravio nego sebi.

ODGOVORITE
Name

Škrbić

06.10.2017 08:40

U Njemačku . Ovdje nema para a tamo vape za medecinskim radnicima. Od protesta nema vajde. Kupuj kartu u jednom pravcu i bježi

ODGOVORITE